Ноле и Бекер – партньори, но не и приятели



20-07-2014 18:56 | Станко Димов

В края на миналия сезон Новак Джокович изненада всички обявявайки, че започва работа с Борис Бекер. Легендарният германец се присъедини към дългогодишния наставник на Ноле – Мариан Вайда, с когото трябваше да се сработят. 


Началото на съвместната работа между Ноле и Бекер не даде необходимите резултати и сърбинът отпадна рано (за собствените си стандарти) на Australian Open, където бе шампион през последните 3 години. В следващите турнири от Шлема обаче резултатите прогресивно се подобряваха - финал на „Ролан Гарос” и титла на Уимбълдън. 


„Разбира се, че началото не беше лесно. Имаше разлика в нашите характери и подходът ни към играта и тренировките. Ние сме различни хора и ни отне известно време, за да се сработим”, коментира по този повод Джокович. 


За Уимбълдън сърбинът избра само Бекер да бъде в щаба му. „Той знае много добре през какво предизвикателство се изправям. Знае как трябва да бъде психически, за да спечеля големите турнири и големите мачове. Освен това той разбира отлично движението на тревни кортове и може да подбере правилния игрови план, който да ни донесе успех”, аргументира се Ноле. 


Сърбинът сподели, че чак след турнира в Рим (на финала той побеждава Рафаел Надал) е разбрал както се опитва да му предаде Бекер. 


Самият Бекер също признава за личностните различния с Джокович. „Ние имаме невероятен респект един към друг. Аз го взимам много на сериозно и се радвам, че виждам същото отношение и в него. Да, двамата се смеем, освен това съм близък с някои от членовете на семейството му, но приятели? По-скоро няма да избера да отида с него на един уикенд в Ибиса, ще ви го кажа по този начин”, коментира 44-годишният германец. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини