Родик и Мъри пребориха ужасното време в Париж



Родик и Мъри пребориха ужасното време в Париж
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-05-2010 00:11 | Николай Драгиев

 

Анди Мъри и адаша му Анди Родик продължават успешно в трети кръг на "Ролан Гарос". И двамата постигнаха победи с по 3:1 сета съответно срещу Хуан Игнасио Чела и Блаж Кавчич.

 

Въпреки че се наложи да доиграе мача си от вчерашния ден, шотландецът се справи с Чела след 6-2, 6-7(5), 6-3, 6-2. "Не съм имал особен късмет с тези паузи заради дъжд. Все пак съм доволен от днешния ден, чувствам се отлично," сподели Мъри.

 

Така Мъри ще играе с Маркос Багдатис в следващия кръг. "Той е тежък опонент, който вади страхотни удари. Има мощен сервис и се движи добре по корта. Не съм играл с него от доста време, но пък съм го гледал често. Ще бъде опасен мач," призна си надеждата на Великобритания.

 

В същото време Анди Родик отнесе Блаж Кавчич с 6-3, 5-7, 6-4, 6-2 в невероятно влажното време в Париж. Именно то буквално нулира сервиса на Родик, който се зариваше в пясъка. Въпреки това Родик показа класа и успя да се справи с нахъсания си опонент. Той допусна да бъде пробит невероятните за стандартите си 7 пъти. Американецът заби 53 уинъра, 13 от тях от асове.

 

"Само погледнах от прозореца времето сутринта и ми стана ясно, че ще бъде дълъг ден. С това ужасно време, сервисът и слайса ми бяха аут. Затова удрях и тичах като луд. Въпреки всичко увереността ми се повишава след този мач. Когато бях на 12-13 ми казваха, че съм Краля на мощните удари. С времето се научих да миксирам играта си, което ми дава много повече опции," анализира Родик.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини