Серина на полуфинал след обрат срещу Иванович



02-08-2014 10:58 | Николай Драганов

Световната №1 при жените Серина Уилямс се класира за полуфинал на турнира от сериите "Премиер" в Станфорд след трудна победа с 2:6, 6:3, 7:5 над Ана Иванович. За американката това е първи турнир след шокиращото и отпадне още в трети кръг на Уимбълдън. 

 

Това бе шеста победа от общо седем мача срещу Иванович за Серина Уилямс, която е шампион от Станфорд през 2011 и 2012 година. През миналата година Серина не участва в турнира, който бе спечелен от Доменика Цибулкова, така че днешният успех бе 11-ти пореден за американката. 

 

В опит да се класира за финал Серина ще се изправи срещу поставената под №8 в основната схема Андреа Петкович, която успя да отстрани сестрата на Серина - Винъс след успех с 6:1, 3:6, 7:5. 

 

Двубоят срещу Иванович не започна добре за Серина Уилямс, която бе пробита още в първия си сервис, а при 1:3 допусна и втори пробив и набързо изгуби първата част. Един пробив във втория гейм в полза на Серина реши втората част, до края на която двете не достигнаха дори до точка за пробив. Още по-оспорван бе третия сет, в който Иванович и Серина си размениха си размениха общо пет пробива, включително три поредни в края на сета, но в крайна сметка при 6:5 в своя полза Серина успя да вземе подаването си и да затвори мача. 

 

Другият полуфинал в Станфорд ще противопостави Ангелик Кербер и Варвара Лепченко, които се наложиха съответно над Гарбине Мугуруса и Саша Викъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини