Мъри изхвърли Багдатис въпреки сет на нула, Цонга и Сьодерлиг продължават



28-05-2010 20:56 | Николай Драгиев

 

Номер 4 в света Анди Мъри преодоля третия кръг на Откритото първенство на Франция. 23-годишният шотландец допусна страхотен спад в играта си в третия сет, който загуби на нула, но въпреки това стигна до успех с 6:2, 6:3, 0:6, 6:2 срещу Маркос Багдатис за 2 часа и 33 минути. На осминафиналите той ще срещне чеха Томаш Бердих, който постигна убедителна победа с 6:2, 6:2, 6:1 срещу поставения под номер 17 Джон Иснър от САЩ.

 

В двата мача досега срещу Багдатис Мъри не бе спечелил сет, но последната им среща бе преди три години, от когато шотландецът напредна много. След известен период на адаптация за Анди той започна да контролира събитията на корта, възползвайки се от грешките на съперника. Той проби за 3:2 и повече не даде гейм в първия сет. Финалистът от Откритото първенство на Австралия през този сезон проби в първия гейм на втората част след 12-минутен гейм при петата си възможност. 

 

След като поведе с 2:0 сета обаче, Мъри допусна странен срив в играта си. Той допускаше грешка след грешка, първият му сервис не влизаше и загуби четири поредни сервис гейма. Шотландецът се изнерви, загуби с 0:6 третата част, но успя да покаже и характер. Анди върна пробив за 1:1 в четвъртия сет, а след това показа някои елементи от най-добрата си игра. Поведе с 4:2 и не допусна повече изненади.

 

Единствената останала надежда на французите при мъжете Жо-Вилфред Цонга успя да преодолее третия кръг, въпреки че това въобще не се случи лесно. Поставеният под номер 8 спечели с 6:7 (6), 7:6 (4), 6:3, 6:4 срещу 21-годишния холандец Тиймо Де Бакер. Цонга на два пъти поиска медицинска помощ заради болки в гърба. Той имаше проблеми със сервиса си в първия сет, но след като измъкна тайбрека на втората част, намери ритъма си и успя да пречупи съперника. В следващия кръг французинът чака победителя от сблъсъка между Михаил Южни и Виктор Троицки.

 

Финалистът от миналата година Робин Сьодерлинг продължи с доброто си представяне. Той загуби първи сет на турнира, но стигна до победа с 6:4, 7:5, 2:6, 6:3 срещу испанеца Алберт Монтанйес. Поставеният под номер 5 швед, който миналия сезон нанесе първата загуба на Надал на "Ролан Гарос", контролираше събитията на корта през голяма част от срещата. В четвъртия кръг Сьодерлинг ще срещне номер 10 в схемата Марин Чилич, който надделя в сериозна битка с аржентинеца Леонардо Майер. Чилич спечели с 6:4, 3:6, 7:5, 6:7 (5), 6:4 за 4 часа и 13 минути.

 

Швейцарецът Станислас Вавринка също достигна осминафиналите. Той победи изморения италианец Фабио Фонини, който игра двудневен маратонски мач срещу Монфис. Вавринка спечели с 6:3, 6:4, 6:1 и ще се изправи срещу именития си сънародник Роджър Федерер.

 

Ветеранът Иван Любичич, който е поставен под номер 14, трябваше да престои на корта 4 часа и 38 минути преди да стигна до победа с 6:2, 6:7 (8), 4:6, 6:2, 10:8 срещу американеца Марди Фиш. Следващият съперник на хърватина е Томас Белучи от Бразилия. Поставеният под номер 7 Фернандо Вердаско също преодоля втория кръг. Той победи представителя на домакините Флоран Сера и го чака сблъсък с германеца Филип Колшрайбер.

 

 

Емил Янчев, Спортал.бг




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини