Чичо Тони: Ще вземем решението в седмицата преди US Open



03-08-2014 20:56 | Николай Драганов

Един от най-близките хора на Рафаел Надал и негов треньор и чичо - Тони Надал коментира състоянието на Рафа няколко седмици преди началото на US Open. Заради контузия в китката участието на Надал в Ню Йорк е под въпрос, но въпреки това чичо Тони остава оптимист, призна самият той. 

 

"Контузия се случи при рутинно изпълнение на бекхенд. Нормално е в момента Рафа да не е най-щастливият човек на света, тъй като заради травмата ще пропусне два "Мастърс" турнира, от които имаше да защитава титли", призна Чичо Тони.

 

"Не се знае какво ще бъде неговото състояние преди US Open. В момента той се възстановява по програмата, която му е изготвена от д-р Анхел Которо. Специалистите решават какви мерки трябва да се вземат. На този етап движенията на китката му са ограничени и ще решаваме какво да се прави според състоянието му и това как се чувства той", обясни треньорът на световния №2.

 

Запитан дали лечението му ще включва хормони на растежа Тони Надал отвърна, че не би могъл да потвърди подобна информация. "Нямам подобна информация, това е медицински въпрос. Ако докторът му потвърди, значи е така, но аз нямам представа", призна той.

 

Решението дали Рафа ще играе на US Open предстои да бъде взето и след ядрено-магнитен резонанс, като екипът му ще изчака до последния възможен момент, коментира чичо Тони. "Ще му бъде направен ЯМР, а шината трябва да остане поне три седмици от момента на травмата, тоест ще бъде свалена във вторник или сряда в седмицата преди US Open", разказа един от най-близките хора до Матадора.

 

"Седмица преди турнира ще знаем как върви лечението. Ще изчакаме до последно с решението дали той може да участва или не. На теория това е възможно, но в този момент не мога да кажа. Според лекарите има шанс китката да се възстанови навреме и ние ще се опитаме да се фокусираме върху този шанс. Ако изследванията покажат, че все още има проблем в седмицата преди турнира, просто няма да заминем за Ню Йорк. Има време до този ден, а през това време ще се готвим върху други елементи, които състоянието му позволява", обясни Тони Надал.

 

По думите му, ако Рафа успее да се възстанови на време, той все пак ще страда от липса на игрова практика, но за топ играчите това не е чак толкова голям проблем. "Турнирите от Големия шлем винаги са дълги и ако имаш късмет на жребия, може да срещнеш по-преодолими съперници и да влезеш във форма. Рафа е отдавна в тура и не се нуждае от много мачове, за да свикне", обясни той.

 

Запитан дали в крайна сметка е оптимист за участието на Рафа в Откритото първенство на САЩ Тони Надал отвърна положително: "Да, оптимист съм. Вярвам, че Рафа ще играе".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини