Федерер прекърши Чилич в здрава битка в Торонто



08-08-2014 08:16 | Николай Драганов

Роджър Федерер се класира на 1/4-финал в Торонто след труден успех със 7:6(5), 6:7(3), 6:4 над Марин Чилич. Швейцарецът празнува днес своя 33-ти рожден ден, но не получи никакви подаръци от Чилич, който му предложи близо 3 часа битка. Мачът приключи около 30 минути преди полунощ канадско време, като двамата бяха на косъм да посрещнат рождения ден на Роджър на корта.

 

Маестрото е носител на два трофея от Rogers Cup, а в опит да се класира на полуфиналите ще се изправи срещу Давид Ферер. Втората ракета на Испания надигра с 1:6, 6:3, 6:3 Иван Додиг.

 

Двубоят между Федерер и Чилич ще бъде запомнен с 19-минутния 10-ти гейм на втория сет, в който Федерер пропусна цели шест точки за пробив, които бяха с цената на мачбол. Хърватинът успя да спаси всички от тях и вкара сета в тайбрек, който спечели. Маестротото обаче не се поддаде на разочарованието, запази спокойствие и след нов оспорван сет успя да пробие от втората си възможност в гейм №9, след което затвори мача.

 

"Хубаво е да печелиш този тип мачове, защото съм губил доста такива в кариерата си. Особено през този сезон изгубих подобни завързани в битки и от тази гледна точка съм много щастлив, че се измъкнах от тази", коментира след победата Федерер. По отношение на следващия си съперник Роджър коментира, че ще трябва да покаже много високо ниво на тенис, за да се надява на победата. "Ферер е невероятен връщач и има един от най-добрите втори сервиси в играта. Той е един от хората, през които няма как да преминеш, ако не играеш много добре", подчерта носителят на 17 титли от Големия шлем.

 

Турнирът в Торонто не е любим на Давид Ферер, който едва през този сезон за първи път записа две поредни победи на Rogers Cup. За сметка на това Федерер е печелил надпреварата два пъти - през 2004 и 2006 година, а има и два изгубени и финала. 

 

Другият четвъртфинал в долната част на схемата противопоставя любимецът на домакините Милош Раонич и Фелисиано Лопес, надиграли съответно Жулиен Бенето (6:3, 4:6, 6:4) и Томаш Бердих (3:6, 6:3, 6:4).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини