Пиронкова срещу Суарес Наваро на старта в Синсинати



09-08-2014 05:17 | Николай Драганов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще се завърне на корта през следващата седмица в Синсинати, а първата и съперничка ще бъде Карла Суарес Наваро от Испания. Цвети не е играла официален мач от поражението от Стефани Фьогеле в Истанбул в средата на юли. При евентуална победа над Наваро, Цвети ще срещне Кейси Делакуа или квалификантка.  

 

За последно българката пък е записвала победа на "Ролан Гарос", където в първи кръг успя да надиграе Аника Бек, а във втори допусна поражение от Мария Шарапова. Последваха загуби в първи кръг в Ийстъбърн от Хедър Уотсън, на Уимбълдън от Варвара Лепченко и в Истанбул от Фьогеле. Преди "Ролан Гарос" пък Пиронкова записа две поредни поражения в първи кръг съответно в Рим и Мадрид, а малко по-рано в Щутгарт и Катовице успя да запише по една победа.

 

Като цяло след трофея в Сидни в началото на годината Цветана Пиронкова така и не може да покаже своята игра и общо през сезона до този момент има 19 победи и 14 загуби, като 8 от победите дойдоха именно в Сидни, където Цвети стартира от квалификациите.

 

Що се касае до сблъсъците с Карла Суарес Наваро, до този момент Цвети има два мача срещу испанката и две поражения - през 2012 година в Индиън Уелс и през 2013 година в Хертонгенбош. Суарес Наваро се представи отлично през тази седмица в Монреал, като достигна до четвъртфинал, изгубен от Винъс Уилямс, а по пътя към него отстрани Мария Шарапова.

 

Участие на турнира в Синсинати ще вземат почти всички големи имена в женския тенис с изключение на втората в ранглистата Ли На. Поставена под №1 в схемата е Серина Уилямс, която повежда горната част на схемата, а в отсъствието на Ли На долната част ще се води от Симона Халеп.

 

Серина открива надпреварата с двубой срещу Саманта Стосър или квалификантка, а нейни възможни съпернички до полуфиналите са Йелена Янкович, Агниешка Радванска, Ангелик Кербер, Виктория Азаренка, Флавия Пенета, Сара Ерани, Каролина Вожняцки и други.

 

Халеп ще открие с мач срещу Кирстен Флипкенс или квалификантка, а в долната част са още имена като Мария Шарапова, Петра Квитова, Южени Бушар, Ана Иванович, Доминика Цибулкова, Карла Суарес Наваро, Пиронкова и други.

 

Първата съперничка на Шарапова пък ще бъде Ализе Корне или Мадисън Кийн, а сблъсък между Маша и Халеп е възможен още на четвъртфинал.

 

ОСНОВНА СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ В СИНСИНАТИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини