Стосър и Янкович продължават, Маша и Енен доиграват



29-05-2010 23:10 | Николай Драгиев

Саманта Стосър са класира за осминафиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Мощната австралийка, която е седма в схемата, успя да отстрани тръгналата от квалификациите Анастасия Пивоварова от Русия с 6:3, 6:2 след един час и две минути игра.

Стосър имаше сериозно преимущество срещу 19-годишната московчанка и постигна общо четири пробива в мача, срещу един за съперничката. Зеленооката Пивоварова игра с неотшумяла травма в бедрото и имаше проблеми с лявото рамо, което прачеше на сервиса й.

Следващата съперничка на 26-годишната тенисистка от Бризбън не е ясна, но е сигурно, че е бивша номер едно в света. Стоусър очаква победителката от мача Мария Шарапова – Жюстин Енен.

Мачът между двете прими беше прекратен при 2:6, 6:3 заради спускащия се мрак. Първата част бе изцяло за белгийката, но във втората рускинята наложи своята воля и след като отрази три брейкбола в шестия гейм, в следващия Маша проби. Така Енен загуби първи сет в Париж след 40 поредни спечелени.

Йелена Янкович също е на осминафинал. Бившата номер едно преодоля 30-ата в схемата Альона Бондаренко от Украйна с 6:4, 7:6(3) след равностоен мач, продължил един час и 46 минути.
Четвъртата поставена сръбкиня излиза срещу Даниела Хантухова в битка за попадане в четвъртфиналите.

 

Racketi.com




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини