Федерер: Радвам се, че Мъри отново показва отличен тенис



15-08-2014 16:54 | Калин Дацов

Роджър Федерер остана доволен от победата си над Гаел Монфис в трети кръг на "Мастърс 1000" в Синсинати.

"Справих се далеч по-добре при ретур в днешния мач от в сравнение с предишните. Това ми помогна да остана спокоен през цялото време. Кортовете тук са много бързи и това ми позволи да играя атакуващо като тази тактика се оправда," коментира швейцарецът след успеха с 6:4, 4:6, 6:3.

"Сега имам съвсем различна настройка спрямо времената, когато бях млад играч. Тогава действах нестабилно. С годините това си отиде. Намирам се в чудесен период от живота си. Разчитам на чудесното ми семейство и на моя екип. Намирам се в хармония със себе си и знам как трябва да играя," разкри още той.

В четвъртфиналите Федерер ще се изправи срещу Анди Мъри. Шотландецът води с 11:10 в преките им двубои. "Имахме оспорван двубой в Австралия. Знам, че тогава той не бе на 100%, но въпреки това се представи силно. Трябва да играя както го направих вчера.

"Радвам се да виждам Мъри, който отново демонстрира отличен тенис. Миналата седмица той можеше да победи Цонга. Очаква ме труден мач," анализира ФедЕкспрес преди битката с Мъри, която ще започне не преди 02,00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини