Маша не спира да плюе отрова



19-08-2014 10:40 | Станко Димов

В Синсинати Мария Шарапова отново даде повод да се заговори за нелекия й характер, след като избухна с жлъчни подигравки срещу Ана Иванович на полуфинала, който по-късно загуби с 1:2 сета. Нека си припомним част от случаите през годините, когато рускинята не цепи басма никому.

"Нейната отрова е като на змия. Много прилича на мен" - заяви за Маша звездата от близкото минало Мартина Хингис, която никога не се е притеснявала да коментира колегите си. Не е тайна, че руската принцеса не обича да се здрависва и игнорира другите играчи и техните чувства, като често и без повод хвърля камъни в тяхната градина. За някои острият език на Шарапова е плод на лошо възпитание, други пък се развличат, но на самата дива й е все едно. Именно тази подчертана особеност й помогна да стане мегазвезда в спорт, където всеки действа сам за себе си с инстинкта на убиец.

2008 г. - "Това е моят дом"
През първите си 8 г. в кариерата Даниела Хантухова спечели две титли, и то по удивителен начин - на супертурнира в Индиън Уелс през 2002 и 5 г. по-късно през 2007 г. Година по-късно, защитавайки титлата си, Хантухова заяви, че в Калифорния се чувства като "у дома си". На четвъртфинала словачката отстъпи на Шарапова с 6:7, 1:6, и в този триумфален миг доволната Мария произнесе с наслада: "Това явно е моят дом", и след хладното ръкостискане отново го повтори.

2009 г. - "Фамилията й Янкович ли беше?"
Преди 5 г. съперничеството между Шарапова и Виктория Азаренка не беше толкова принципиално, но още тогава се заформиха отношенията, които познаваме днес: стълкновения при преходите и подхвърляния "Фъкинг бийч" (Шибана кучка) уж към себе си, а не към съперницата. През есента на 2009 г. на финала между двете в Пекин Азаренка взе медицинска пауза, която усъмни Маша. Тя не скри своите чувства и се обърна към супервайзера със саркастичен въпрос: "Каква беше фамилията й, Янкович ли?".

2011 г. - "Петкович прекали с танците"
Началото на 2011 г. е най-добрият отрязък от сложната кариера на Андреа Петкович. На Australian Open жизнерадостната немкиня уверено надигра Шарапова и стигна до първия си четвъртфинал в Големия шлем, а няколко месеца по-късно в Маями нейна жертва стана първата ракета в света Каролина Вожняцки. На полуфинала Андреа отново срещна Мария и спечели първия сет, но в следващите два взе само два гейма. След мача Петкович обвини натрупалата се умора, а Маша взе на мушка триумфалния танц на германката след предишните й успехи: "След моите мачове аз не танцувам, затова не съм уморена. Най-вероятно Андреа е прекалила с танците".

2012 г. - "Радванска не е ли вече в Полша?"
На Откритото на Австралия Агнешка Радванска отстъпи в четвъртфинала на Виктория Азаренка и я помолиха да коментира виковете на тенисистките. Тя имаше невниманието да сподели, че като приятелка Виктория е поносима, но воплите на Шарапова "ужасно дразнят, естествено". На следващия ден Маша реагира мълниеносно: "Радванска? Ама тя не е ли вече в Полша - нали загуби?".

2012 г. - "Кириленко сбърка спорта"
На четвъртфинала в Индиън Уелс Мария Кириленко, която по това време се среща с Александър Овечкин, при разиграването в хокеен стил чукна ракетата три пъти в корта. Съдията спря играта и присъди точка на Шарапова. След солена ругатня Кириленко спаси гейма, но загуби мача. На пресконференцията Шарапова отново намери отговор: "Чух я, разбира се, не съм глуха. Подобни неща слушах като малка, не сега. Да чукнеш веднъж, е едно, но съвсем друго - 4-5 пъти. Може би е сбъркала спорта".

2012 г. - "Жалко, че Вики е така ужасно контузена"
На старта на сезона Виктория Азаренка нанася на Шарапова две чувствителни поражения: на финалите на Australian Open и на "Индиън Уелс". В двата мача Мария й взема само осем гейма. Реваншът е през април, когато на финала в Щутгарт Азаренка печели само 5 гейма срещу Шарапова. Маша не пропуска шанса да я уязви още на корта: "Много жалко, че днес Вики беше толкова ужасно травмирана и не успя да покаже най-добрата си игра". По-късно в Рим Мария отново коментира честите травми на своята конкурентка.

2012 г. - "Хората гледат повече мен, отколкото Симон"
Относно наградните фондове по-миналата година молят Шарапова да коментира изказването на Жил Симон, че "мъжкият тенис сега е доста по-добър от женския". Без да навлиза в детайли, тя просто подхвърля: "Хората гледат повече мои мачове, отколкото на Симон".

2012 г. - "Бягай, бягай"
В един от последните мачове за сезона Шарапова среща Агнешка Радванска. В разгара на изнурителната борба Мария, нанасяйки победния удар, изкрещява настървено: "Бягай! Бягай!". Някои зрители чуват, че рускинята добавя и: "Обратно в Полша".

2013 г. - "Скоро ще показваме и рентгенови снимки"
След загубата на миналогодишния Australian Open Серина Уилямс поства в "Туитър" снимка на подутия си глезен. Мария реагира: "Почакайте, скоро тенисистите ще показват рентгенови снимки, магнитно-резонансова томография и ултразвук".

2013 г. - "Кои са тези хора?"
На миналогодишното Открито първенство на Франция Шарапова подразни френската публика: "Мисля, че трябва повече да гледам "Ролан Гарос". Вчера и понятие си нямах кой е Беноа Пер, а днес и Жереми Шарди!". На следващия ден пък медиите я контрираха с въпроса дали познава Райън Харисън. За пръв път Маша получи отговор на своите "ухапвания". За своите съотечественици се застъпи и Ализе Лим (№238 в рейтинга на WTA към момента), като показа на Шарапова класацията на АТР, в която Беноа Пер и Жереми Шарди изпреварват гаджето й Григор Димитров.

2013 г. - "Нека Серина разкаже за своя приятел"
Миналогодишното интервю на Серина Уилямс за сп. "Ролинг стоун" се превърна в истинска пиар катастрофа. В началото критичните забележки на американката по адрес на жертвите на ужасното изнасилване в Стюбънвил причини буря от негодувание. После тя се изказа рязко за връзката на Мария с Григор. За Шарапова Серина заяви, че "няма повече да я канят на купони", докато за Димитров - че имал "черно сърце". На пресконференцията преди "Уимбълдън" Маша нанесе своя ответен удар: "Уважавам безгранично Серена и всичко, което е постигнала в тениса. Ако иска обаче да говори за нещо лично, нека ни разкаже за отношението си към своя приятел, който е женен с деца и който се развежда заради нея".

2014 г. - "Измерете й кръвното"
Преживяващата ренесанс Ана Иванович този сезон стана по-неудобна съперница за Шарапова, макар че в личните срещи рускинята води с 8:4, но тази година отстъпва с 1:2. На полуфинала в Синсинати Мария отстъпваше с 2:6, 2:5, но все пак спечели втория сет. В началото на решаващия Ана извика доктор по средата на гейма по неизвестни причини. Той измери кръвното на сръбкинята, даде й лекарство и играта продължи. Към края Маша имаше преимущество, но го изпусна и приключи гейма с двойна грешка, посочвайки ядосано ръката си: "Измерете й кръвното!". На пресконференцията не пропусна да подхвърли язвително: "Може би е била обхваната от пристъп на паника".

Източник: "7 дни спорт"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини