Ана Иванович се изкачва в класацията за София



19-08-2014 12:50 | Станко Димов

С достигането си до финала на турнира в Синсинати, Съединени щати, Ана Иванович се изкачи не само в световната ранглиста, където е №9, но и в класацията Race to Sofia, определяща участничките в Турнира на шампионките, който ще се проведе в столичната зала „Арена Армеец” , а началото му е точно след 70 дни - на 28 октомври.

Сръбската тенисистка е вече на четвъртото място, като измести от него Каролина Вожняцки. Както е известно бившата номер едно в света Ана е единствената двукратна победителка в Турнира, като спечели титлите през 2010 и 2011 година. Миналата година в София Иванович остана на сет от финала в София. В полуфиналния двубой белградчанката взе първия сет на бъдещата шампионка Симона Халеп, но в крайна сметка трябваше да отстъпи на румънката след 6:2, 1:6, 3:6.

Ана намери място в Race to Sofia с победите си в турнирите от категория „Интернешънъл” в Оукланд и Монтерей.

Място в челната десетка Race to Sofia зае от понеделник и носителката на две титли от Големия шлем Светлана Кузнецова. Рускинята взе титлата във Вашингтон в началото на август, а от тази седмица е №21 в световната ранглиста.

България ще бъде домакин за трета поредна година на Турнира на шампионките – заключителното състезание от календара на Женската тенис асоциация. София ще е световна столица на тениса от 28 октомври до 2 ноември.

До момента 21 тенисистки от 16 страни са спечелили състезания от категория „Интернешънъл” през 2014 година. Сред тях са и имена като Симона Халеп, Ли На,Южени Бушар, Доминика Цибулкова, Карла Суарес Наваро, Андреа Петкович, Екатерина Макарова, Ализе Корне, Гарбине Мугуруса и Куруми Нара.

Шестте с най-високо класиране в ранглистата, които не са добили право за участие в WTA Finals в Сингапур, ще пристигнат в България. Има и две резерви, а организаторите от БФТ имат право да дадат две „уайлд кард”. Едната получи отново Цветана Пиронкова. Другата тенисистка, която ще получи покана, ще стане известна през септември.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини