Шарапова за малките неща от живота и Григор



21-08-2014 15:25 | Калин Дацов

Мария Шарапова огря корицата на поредно списание. Тя се снима за британското издание The Edit и даде пространно интервю, в което коментира редица теми. "Живея съвсем обикновено. Винаги съм била край плажове тук (в Калифорния) и в дома ми в Сарасота (Флорида), където хората не ме притесняват много и ме уважават," споделя Мария.

Рускинята разкрива и подробности за кратката почивка, която заедно с нейния приятел Григор Димитров успяха да си вземат през лятото. Те посетиха Мексико, където обаче не успяха да се скрият от папараци. "Много се смяхме след това. Винаги съм обичала да гледам на случващото се подобно на Шерлок Холмс. Питах се "как успяха да ни открият?" По средата на нищото сме, единствено пясък и океан има около нас. Вкъщи и далеч от нещата свързани със спорта, ние сме просто двама обикновени хора, които опитват да се справят в живота по най-простичък начин. Ето защо ни бе забавно."

ФОТОСЕСИЯТА НА МАРИЯ ЗА СПИСАНИЕТО ВИЖТЕ ТУК!


От изданието напомнят, че до момента в кариерата си Маша е заработила богатство от около $90 милиона долара и е се смята за една от спортните икони на нашето съвремие.

Шарапова разкрива и колко важна за развитието й като толкова успешна тенисистка имат нейните родители. Както е известно майката на рускинята остава да работи в Русия, а баща й заминава с нея още, когато тя е на шест години за Флорида. Юрий Шарапов, който не знае по това време и дума английски, сменя различни професии, за да може дъщеря му да тренира. И това се отплаща. Две години по-късно и майка й успява да се присъедини към тях. "Най-ценното, което те изградиха в мен е усет за реалността. Те видяха, че имам потенциал и бяха готови да направят всякакви жертви, макар да не сме предполагали колко далеч ще стигнем."



Бившата номер 1 разкрива и нещо друго любопитно - заедно с родителите си вкъщи тя продължава да разговаря с тях на родния език. Също признава, че в много отношения харесва повече руската култура и разбирания, независимо че е израснала в САЩ. "Освен родителите ми и другите ми роднини са в Русия. Когато съм вкъщи, говоря на руски. Ако обсъждам какво да сготвим с майка ми, избирам руско ядене. Имам приятели по целия свят и къщи тук в САЩ, но начинът, по който мисля и разбирам нещата е свързан с руските разбирания."

Маша не крие, че след толкова пътувания целогодишно, осъзнава колко е ценно всъщност двамата с Григор просто да са заедно вкъщи, да гледат филми или да карат колело по плажа. "Мисля, че балансът трябва да е в порядъка 80/20. Не само заради тялото, но и заради съзнанието. Ако съм съсредоточена в 80% от времето, то след това имам нужда от 20% време за почивка. И всичко е наред."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини