Лендъл разкри защо се е разделил с Мъри



26-08-2014 14:50 | Станко Димов

Иван Лендъл разкри причините за раздялата с Анди Мъри. Чехът изведе шотландеца до титлите на US Open (2012) и Уимбълдън (2013), след което през март тази година двамата изненадващо разкриха, че прекратяват взаимоотношенията си.

Ето и обяснението на Лендъл по въпроса:  

„Имаше много дребни неща, но когато се комбинираха, доведоха до това решение. Играех повече в тура на ветераните, една от дъщерите ми се прибра вкъщи - най-малката, която е на 16 г. Тя се обучаваше в училище за езда, но сега се върна у дома. Майка ми е на 79 г. и живее в Прага. Трябва да ходя по-често и при нея.

Когато бях треньор на Анди, бе нужно да пътувам с него, а самолетите са гадна работа. Различни места, различни хотели. В Англия беше добре, в Австралия и САЩ - също. Лично аз не харесвах по-кратките пътувания. Като съчетаете всички тези фактори, разбирате защо съм взел това решение. Освен това след операцията на Анди и след титлата на Уимбълдън усетих, че той ще има нужда от още повече време със своя треньор, а не обратното”.

В същото време Лендъл е на мнение, че Амели Моресмо е правилният човек за треньор на Мъри и вярва, че двамата ще постигнат успехи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини