Григор Димитров – Райън Харисън 6:2, 7:6, 6:2 (гейм по гейм)



27-08-2014 23:30 | Станко Димов

Григор Димитров постигна първа победа на Откритото първенство на САЩ в кариерата си. Българинът се наложи убедително с 6:2, 7:6, 6:2 над участващия със специална покана американец Райън Харисън.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ:
(Григор Димитров спечели жребия и очаквано избра да сервира пръв. По трибуните няма особено много хора, но пък за сметка на това на няколко пъти се чуха възгласи "Хайде, Гришо!").

1:0 Отлично начало на двубоя за Григор Димитров, който спечели първите си 2 точки след ас. Харисън намали на 30:15, но последваха нови две бързи точки на сметката на българина, който открива резултата в мача.

1:1 Харисън изравнява резултата след силен начален сервис-гейм на неговата сметка.

2:1 Без никакви проблеми за Григор Димитров, който печели уверено гейма на 15. Първа пауза в срещата, след която на сервис застава американецът.

3:1 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ.
Българинът, след няколко отлични ретура, достигна до първата точка за пробив в мача (при 30:40). Последва разиграване, което завърши с топка в аут от ракетата на Харисън.

4:1 Гришо трябваше да навакса изоставане с 15:30, но се справи отлично и затвърди пробива. 4:1 за Българина след по-малко от 20 минути игра.

4:2 Харисън, макар и много трудно, успя да спечели подаването си и да прекъсне серията от 3 последователни гейма на сметката на Димитров. Геймът премина през 3 равенства, но в крайна сметка бе взет от американеца.

5:2 Григор Димитров спечели подаването си на 30 и повежда с 5:2 след 26 минути игра. Българинът е само на гейм от успех в първия сет. Пауза, след която ще сервира Харисън.

6:2 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът осъществи втори пробив, реализирайки втория си брейк-бол от началото на двубоя. Първата част на срещата продължи точно 31 минути.

ВТОРИ СЕТ:

1:0 Отлично начало и на втората част за Гришо, който с гейм на 0 открива сметката за втората част.

1:1 Харисън започна силно и поведе с 40:0. В този момент Димитров пласира мощен бекхенд върху линията и си спечели овациите на публиката. Все пак геймът е на сметката на представителя на домакините.

2:1 Безупречен Григор Димитров! Още един светкавичен сервис-гейм на неговата сметка и е време за първа пауза за втората част. До момента българинът дори не е позволил на съперника си да помисли за точка за пробив.

2:2 Григор допусна няколко непредизвикани грешки и позволи на Харисън без особени затруднения да спечели подаването си. Особено красива бе последната точка, която бе завършена от Харисън в близост до мрежата.

2:3 ПРОБИВ ЗА ХАРИСЪН! Грешките на Григор от предходния гейм се прехвърлиха и в този. След няколко неточни удара Димитров допусна пасив 15:40, с което даде на съперника си 2 точки за пробив. Гришо спаси първата, но втората бе реализирана.

2:4 Пробивът е затвърден. Григор обаче има защо да съжалява, тъй като имаше преднина 40:15. При първата точка за връщане на пробива Харисън записа ас, а при втората отново пласира добър сервис, който Гришо не успя да върне. В крайна сметка американецът се измъкна сух от ситуацията и затвърди преднината си.

3:4 Перфектен сервис-гейм за Григор Димитров, който печели подаването си на 0. Харисън обаче продължава да е напред с пробив аванс.

3:5 Още един гейм, в който Димитров изпусна комфортна преднина. Българинът имаше аванс от 30:0, но до края на гейма не взе повече точки и Харисън се докосва до успех в сета.

4:5 Гришо взима подаването си. Пауза, след която Харисън ще сервира за успех във втория сет!

5:5 ГРИШО ВРЪЩА ПРОБИВА! При 30:30 българинът направи уникален минаващ удар от бекхенд и стигна до брейк-бол. В ключовия момент ръката на Харисън трепна и той изкара топката в аут. Сетът продължава.

6:5 Още един гейм на сметката на българина. Последна пауза в сета, след която Харисън ще сервира, за да се добере до тайбрек.

6:6 ГРИГОР ДИМИТРОВ ПРОПУСНА 3 СЕТБОЛА! Тайбрек ще реши изхода на втората част.

7:6 ГРИШО ПЕЧЕЛИ ТАЙБРЕКА СЪС 7:4 и се доближава само на сет от първа победа в основна схема в Ню Йорк. Българинът приключи тайбрека с феноменална точка, която със сигурност ще бъде многобройно показвана в следващите 24 часа.

ТРЕТИ СЕТ:

1:0 ГРИГОР ДИМИТРОВ ЗАПОЧВА С ПРОБИВ В ТРЕТАТА ЧАСТ. От тук до края на срещата е необходимо българинът само да печели подаванията си, за да се класира напред в турнира.

2:0 Григор Димитров обърна гейма от 0:30. Пробивът е затвърден.

2:1 След няколко мощни удари Райън Харисън открива сметката си в третата част. Първа пауза в сета, след която на сервис застава Григор Димитров. Българинът е с два сета и пробив в третия напред в резултата.

3:1 Изключително спокойна и в същото време сигурна игра на Димитров. Напълно заслужено българинът вече води с 3:1 гейма и се приближава на 3 гейма от втори кръг в Ню Йорк.

4:1 ВТОРИ ПРОБИВ ЗА ДИМИТРОВ, който вече има повече от комфортна преднина. Гришо поведе с 40:0, но Харисън успя да стигне до равенство. В крайна сметка обаче геймът е на сметката на българина, който бе подпомогнат от няколко грешки на американеца.

5:1 Светкавичен гейм за Димитров, който вече е само на гейм от място във втори кръг в Ню Йорк!

5:2 С атрактивно воле в близост до мрежата Харисън намалява преднината на Димитров. Авансът на българина обаче е повече от сериозен. Пауза, която може да се окаже последна в мача, защото след нея Гришо ще сервира за място във втори кръг!

6:2 ГЕЙМ, СЕТ, МАЧ ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът е във втори кръг в турнира! Честито. Гриша!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини