17-годишната Бенчич отстрани №7 в света



30-08-2014 01:29 | Калин Дацов

Изгряващата звезда Белинда Бенчич поднесе една от големите изненади на тазгодишното Открито първенство на САЩ. Тя надигра световната номер 7 Ангелик Кербер с убедителното 6:1, 7:5 и достигна за първи път до четвърти кръг на турнир от Големия шлем.

С това поражение Кербер, която е бивша полуфиналистка на US Open, прекъсна серията от четири поредни участия минимум на осминафинал в Ню Йорк.

Бенчич бе изключително убедителна и взе първата част като загуби само гейм. Кербер отговори подобаващо и поведе с 5:3 и 40:0 във втория. Младата швейцарка не се притесни и направи невероятен обрат. Тя не просто отрази три сетбола, а спечели следващите четири гейма, а с това и мача.

За Бенчич това е първа победа над състезателка от топ 10. "Направих много добър мач. Невероятно е, че миналата година бях в юношеския турнир, а сега съм в осминафиналите. Добре е че приключих мача в два сета. Започнах да играя по-агресивно и да сервирам по-добре. И други малки фактори ми помогнаха да обърна втората част," заяви Бенчич, която ще се изправи в следващата фаза срещу №9 в схемата Йелена Янкович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини