Гофен: Нямам какво да губя срещу Григор



30-08-2014 04:05 | Калин Дацов

Следващият съперник на Григор Димитров на Откритото първенство на САЩ ще бъде белгиецът Давид Гофен, който понастоящем е 56-и в световната ранглиста.

Любопитното е, че в той има само една загуба в последните си 28 мача! След Уимбълдън той спечели три поредни турнири от сериите "Чалънджър", а след това триумфира и в първата си АТР надпревара в Кицбюел преди месец. Поражението му дойде наскоро в Уинстъм-Салем, където той премина през квалификациите, за да отстъпи на Йежи Янович в четвъртфиналите.

"Това е първият случай, когато печеля 25 поредни мача, а сега съм и в трети кръг в Ню Йорк," не скри доволният Гофен, който за по-малко от два месеца прогресира с 50 места в ранглистата.

"Спечелих много двубои, но защо да не продължа тази серия? Много доволен съм от представянето си. Изиграх страхотен мач," коментира Гофен след победата си над Жоао Соуса.

"Ще бъде трудно срещу Григор. Нямам какво да губя и искам да покажа най-доброто от себе си. Очаква ни страхотен мач на огромен корт и се надявам атмосферата да е добра. Ще се стремя да съм агресивен както подхождах досега," допълни Гофен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини