Хингис предвижда място в Топ 5 на Бенчич



Хингис предвижда място в Топ 5 на Бенчич
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
31-08-2014 13:32 | Станко Димов

17-годишната Белинда Бенчич поднесе една от най-големите изненади, след като в петък отстрани в трети кръг на US Open седмата поставена Ангелик Кербер. По този начин тя стана най-младата състезателка, която достига до втората седмица на турнир от Големия шлем от 2007-а насам.

Последният случай, в който тийнейджър от Швейцария прави подобен поход в турнирите от Шлема бе през 1996-а, когато 16-годишната тогава Мартина Хингис достигна до полуфинал на US Open, преди да спечели 3 от 4-те възможни титли от Шлема година по-късно.

Хингис и Бенчич са близки приятелки, като често дори тренират заедно. Любопитен факт е, че майката на Мартин е треньор на Бенчич повече от десетилетие!

„Мисля, че тя притежава огромен потенциал. Определено я виждам в Топ 5 на света един ден. Мисля, че е на правилния път и определено може да стигне до Топ 5. А дали ще пробие още по-напред в класация, вече ще зависи изцяло от нея. Никой не може да играе мачове и да печели мачове вместо нея. Тя вече е показвала, че може да взима трудни двубои”, коментира Хингис.

Мнозина от анализаторите считат, че двете имат много сходен стил на игра. „Мисля, че наистина си приличаме по доста неща. Майка ми винаги е наблягала много на техниката. Белинда притежава страхотен бекхенд, а освен това е и доста силна физически, което е голямо оръжие в съвременния тенис”, допълни Хингис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини