Смазващ обрат (видео)



01-09-2014 03:48 | Калин Дацов

За 14-а поредна година Роджър Федерер достигна осминафиналите на Откритото първенство на САЩ. Той постигна 70-ата си победа в Ню Йорк надигравайки Марсел Гранойерс след 4:6, 6:1, 6:1, 6:1.

Оспорван бе единствено първият сет в двубоя. Гранойерс стигна до пробив и поведе с 5:2. Федерер веднага успя да го върне, а при 4:5 сервираше за изравняване. В този момент последва дъждовна пауза, а при завръщането на корта на двамата Гранойерс проби и спечели частта с 6:4.

До края на мача на корта имаше само един тенисист. Федерер спечели втория сет с 6:1 за 28 минути, реализирайки впечатляващите 17 печеливши удари. Ситуацията се разви по подобен сценарий и в следващите две части.

"Насладих се на този мач. Радвам се, че успях да обърна двубоя. Условията бяха много трудни, влажно е. Доволен съм от нивото си. Не знаех кога ще се върна на корта заради дъждовната пауза, но организаторите успяха изключително бързо да подготвят корта. Комплименти за тях.

"След завръщането ни условията тотално се промениха. Опитът ми помогна. Но аз не съм единственият опитен играч, това важи и за Марсел. Защо продължавам да играя? Още изпитвам този трепет преди да изляза на корта. Чувството е неописуемо," сподели Федерер след успеха, който ще играе с Роберто Баутиста Агут в следващата фаза.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини