Мечтано: Енен и Клайстърс на финал в Бризбейн



08-01-2010 09:10 | Станко Димов

Мечтаният финал на турнира в Бризбейн е факт. Белгийските звезди Жюстин Енен и Ким Клайстърс достигнаха безпроблемно до решителната среща след победи над Ана Иванович и Андрея Петкович в полуфиналите. 

 

Първо за финалния двубой се класира Енен. Бившата номер 1 разпиля Ана Иванович за малко повече от час игра с 6:3, 6:2. Сръбкинята въобще не бе равностойна на опонентката си, а двубоят не бе от най-интересните за гледане, тъй като двете рядко влизаха в интересни разигравания, а направиха и ужасните общо 11 двойни грешки. Все пак във втория сет Енен показа доста повече класа и на няколко пъти направи показни минаващи удари от бекхенд. Мачболът също бе спечелен с гениален ретур уинър от бекхенд.

 

"Дойдоха да изиграя няколко мача тук, а ето че съм на финал - страхотно е. За мен е изненада, все пак 18 месеца не съм се състезавала. Не знаех какво да очаквам, но финал определено не предвиждах. Като цяло този успех не променя очакванията ми за сезона. Винаги съм знаела колко трудно се постига всеки успех в тениса", обясни на симпатичния си френско-английски Енен.

 

В другия полуфинал Ким Клайстърс бе също толкова убедителна с играещата за Германия Андрея Петкович. Белгийката стигна до успеха след 6:4, 6:2 за час и 20 минути игра.

 

Така в събота света отново ще се наслади на шоуто Енен - Клайстърс. В историята на двубоите между тях Енен има предимство с 12 на 10 победи, освен това тя спечели и всички финали на турнири от Шлема, което им придава допълнителна тежест.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини