Надал: Федерер ще отнесе Сьодерлинг



31-05-2010 23:32 | Николай Драгиев

 

Рафаел Надал сподели, че очаква Роджър Федерер да победи Робин Сьодерлинг в първия четвъртфинал при мъжете. Според Рафа тъкмо Федерер ще спечели битката между двамата играчи, които могат да го спрат по пътя към титлата.

 

Освен това испанецът призна, че иска да спечели турнира, тъй като във втората половина от сезона ще му бъде по-трудно да трупа актив, тъй като останалите настилки не са му така удобни, в сравнение с клея.

 

"Изиграх добър мач. Белучи е добър тенисист, не се заблуждавайте, че ми бе лесно. Аз обаче изиграх най-добрия си мач до момента на турнира. Не е важно, че не съм загубил сет, а че продължавам да побеждавам. Следващият ми съперник Алмагро винаги е много агресивен срещу мен. Неговият първи, че дори и втори сервис, са сред най-добрите въобще в света," анализира ситуацията си в турнира Надал.

 

Надал коментира и супербитката между Сьодерлинг и Федерер: "Той (Сьодерлинг) има шансове. Определено не е фаворит, но може и да спечели. Мисля, че в момента играе силно, не е губил сет. Може да се каже същото и за Федерер. Това мисля че ще му бъде 23-и от 24 възможни полуфинала в Шлема. Не виждам как може да не спечели," коментира съперниците си световният номер 2.

 

"Да бъда номер 1 би било чудесно. Само че няма значение, тъй като искам да играя добре и да печеля турнири. Ето сега няма как да искам да съм номер 1, ако не победя. Освен това знаете, че втората половина от годината ми е много по-трудно. Настилките са по-удобни за съперниците ми и аз не мога да доминирам както на клей," обоснова се още Надал.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини