Гигантите Чилич и Бердих ще се сблъскат



03-09-2014 12:42 | Станко Димов

Марин Чилич превъзмогна сет паси и стигна до обрат в двубоя с Жил Симон – 5:7, 7:6 (3), 6:4, 3:6, 6:3 в един от най-драматичните двубои от осминафиналите на US Open. Това беше първи успех от 5 мача за хърватина срещу този съперник, а още по-интересното е, че той взе реванш за загубата в 5 сета от Симон на Australian Open тази година.

Благодарение на победата 14-ият в схемата Чилич достига до четвъртфинал на US Open за трети път в кариерата си, а следващият му съперник ще бъде Томаш Бердих.

„Томаш е много опасен играч. Той показва постоянство през целия сезон. Той винаги те принуждава да играеш най-добрия си тенис, защото в противен случай няма как да го победиш. Надявам се, че ще бъда на добро ниво срещу него. Той не е непобедим, но определено е тежък съперник. Но за четвъртфинал в Шлема мисля, че и пред двамата възможността е добра”, коментира Чилич.

Ако запише още една победа Чилич ще изравни най-доброто си постижение в турнирите от Шлема, което датира от 2010-а година (полуфинал на Australian Open, загуби от Мъри). За 25-годишният хърватин това е втори последователен четвъртфинал в Шлема, след като достигна до тази фаза и на Уимбълдън, където отстъпи пред бъдещия шампион Новак Джокович.

„През последните 4-5 месеца играя по-постоянно. Мисля, че като цяло подобрих играта си и се научих да играя по нов начин. Сега сервирам много по-добре в сравнение с предишни години. Определено имах нужда от няколко двубоя, за да намеря формата си. Сега се чувствам отлично на корта”, каза още хърватинът, който от началото на сезона има титли в Загреб и Делрей Бийч, както и финал в Ротердам (загуба именно от Бердих). 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини