Любомир Маринов спечели турнира на „Диана“



03-09-2014 14:50 | Калин Дацов

След два фалстарта Любомир Маринов спечели турнира на „Диана“.

На финала за пръв път в историята мач нямаше. Причината - Латин Латинчев нямаше и един процент физически сили да се бори след изтощението, в което изпадна, за да спечели полуфинала с изключително стабилния от дъното на корта Стефан Шопов.

Банковият служител имаше много лош жребий в три състезания подред, но на последното съумя да постави конкуренцията в ъгъла. След като два пъти се падна още в първи кръг да играе с Теодор Венков и загуби, сега Маринов отново имаше тежък жребий – Станислав Савев – Сакса. Този път обаче Любо победи 6-4. 

Друг акцент беше завръщането на Филип Христов – Бекхенда на турнирите.  Летящият холандец загуби 4-6 от Иван Златков в първи кръг, но хубавото е, че вече се появи на кортовете.

На „Диана“ за първи път игра и един ярък образ от аматьорския тенис в България – това е Петър Иванов, известен повече с прякора си като Пепи Санторото. Санторото бе безкомпромисен до четвъртфиналите и и впечатляваше много хора с грамотната си игра, докато Плевен не се сблъска с Русе и резултатът 6-2 бе в полза на Стефчо Шопов.

Много голям пример за игра пък бе Иван Славов, който вече няколко пъти посещава „Диана“ и печели срещу добри съперници, като този път победата над Станислав Иванов, въпреки физическия проблем по рождение, който има.

След победата си над Сакса, Любо Маринов насъбра скорост и самочувствие. След това той победи с по 6-3 Тишо Попов и Жоро Лифта. С последния мачът се оказа финал преди финала.

В долната част на схемата и Латин доминираше. Той победи Вили Лазаров 6-4, Иван Златков 6-2 и Стефчо Шопов 7-6. За съжаление обаче в резервоара гориво не остана и Латин взе решението просто да не се появи на корта без смисъл.

Любо Маринов бе зарадван като получи ваучер за уикенд за двама в Банско от туристическа агенция Happy Fly, която е спонсор на турнира.

На върха в ранглистата става още по-интересно. С постоянното си участие на всички турнири Жоро Христов намали на 1 точка разликата с Милен Германов на върха, а Тео Венков също дебне от засада.

Схемата от турнира можете да видите
ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини