В шампионски стил



04-09-2014 04:43 | Калин Дацов

Без загубен сет Серина Уилямс достигна до "Голямата четворка" на Откритото първенство на САЩ. Тя постигна поредна победа за около час игра, надигравайки Флавия Пенета с 6:3, 6:2. Така американката е на първи полуфинал през сезона в Големия шлем и е единствената тенисистка от топ 10 в тази фаза на US Open!

Началото бе шокиращо. За осем минути игра италианката стигна до два пробива в подаването на фаворитката за титлата, и поведе 3:0. Петкратната шампионка в Ню Йорк обаче отговори в шампионски стил.

Само за около 20 минути тя спечели следващите шест гейма и то повече от убедително. Проблеми имаше само при 5:3, когато на свой сервис изостана 15:40. Тя обаче се измъкна от това затруднение и приключи в своя полза.

След почивката при 1:0 в своя полза Пенета имаше два шанса да пробие, но Уилямс отговори с майсторски печеливши удари. Малко по-късно световната номер 1 проби за 3:2 като този път демонстрира и ефективна игра в защита. До края 17-кратната шампионка в турнири от Големия шлем бе повече от категорична.

"В началото усетих, че тя играе много силно, а не че аз бъркам нещо. Казах, че ако тя продължава така, то заслужава да ме победи," обясни Уилямс по повод трудния старт.

"След това вдигнах нивото си на представяне и нещата започнаха да се получават. Сервисът ми потръгна, а това е особено важно. Днес успях да се забавлявам на корта. Много съм щастлива, че продължавам напред. Страхотно е пак да съм на полуфинал. И то в Ню Йорк. Чувството е невероятно.

"Честно казано годината ми беше трудна и губех от тенисистки извън топ 10. Не подценявам никого. Още повече в турнирите от Големия шлем. Това е екипът ми за тази година, с който искам да покажа, че съм като едно хищно животно и искам да дращя," пошегува се тя за леопардовите шарки по своя модел.

Така Серина Уилямс вече има девет полуфинали на US Open в последните 15 години. Тя ще срещне левичарката Екатерина Макарова в спор за място на финал. Уилямс води с 3:1 в преките им срещи като една от победите й е на US Open 2012. Успехът на рускинята пък е от Australian Open 2012.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини