Томаш Бердих - "черната овца" на световния тенис



01-06-2010 15:02 | Николай Драгиев

Кой е най-недолюбваният тенисист измежду световния елит? Как кой - Томаш Бердих. Оказва се, че дългучът далеч не е сред най-обичаните хора сред своите колеги...

 

Въпреки изключителните си възможности, чехът едва за втори път е на четвъртфинал на турнир от Шлема. Бердих успя да се класира за тази фаза на "Ролан Гарос", след като победи Анди Мъри в осминафиналите. Предишният му такъв успех бе на Уимбълдън през 2007 г.

 

"Това не ме притеснява. Нямам желание да бъда супер популярен. Хич не ми пука. Понякога е хубаво да си на първите страници на вестниците, това е някакъв вид награда за целия този труд. Но в същото време нямам нужда от подобно признание на всяка цена. Искам да си остана такъв, какъвто съм... истински. Ако хората ме харесват, ок. В случай че не, това не е проблем," обяснява Бердих.

 

Оказва се, че и голяма част от противниците му на корта въобще не го харесват. Така например Фабрис Санторо отказва да се здрависа с него след техен мач, определяйки поведението му като "неприемливо". Подобно отношение са усетили Микаел Лодра и Рафаел Надал, който още не може да му прости подобно поведение на техен мач в Мадрид през 2006 г.

 

На Бердих обаче не му пука: "Не мога да си обясня тези случаи. Французите също не ме обичат. Може би заради загубата на тима им срещу нас на "Купа Дейвис". Аз не съм от хората, които създават приятелства на всеки турнир, на който отиват. Ние сме противници. Моите истински приятели не са в тениса, а извън него," коментира отношението на другите към него.

 

Бердих обаче признава, че получава невероятна подкрепа от годеницата му Луцие Шафаржова. "Луцие ме разбира прекрасно. Ние прекарваме и доста време на турнирите, на които се случва да играем едновременно. Също така аз обичам да я наблюдавам на корта."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини