Гигантски тенис център в САЩ с над 100 корта



07-09-2014 11:52 | Станко Димов

Тенис асоциацията на Съединените щати USTA обяви началото на грандиозен проект. Нейният нов дом ще бъде в град Орландо, щата Флорида, и ще предлага над 100 корта и още много удобства.

Идеята е мега съоръжението да обедини на едно място всички нива на тениса и да създаде уникални условия за игра, тренировъчен процес и обучение. 
Настилката на кортовете в тенис центъра ще бъде твърда и клей, а пусковият срок на комплекса е последното тримесечие на 2016 година.

Всички нива ще имат свое кътче в Орландо. Ще има зони за юношите, но също така и за аматьорите, ветераните, колежаните и професионалните състезатели.

„Новият дом на американския тенис ще бъде преломен за нашия спорт.  Този комплекс на световно ниво ще обедини всички структури и ще има голямо въздействие за развитие на тениса“, убеден е Дейв Хагърти, президент и изпълнителен директор на USTA.

Ето какво ще съдържа съоръжението:

Зона за турнири и тенис лиги. В нея ще има 32 червени корта и 20 хард, два павилиона за състезатели,  административен офис и треньорски стаи.

Комплекс за колежански тенис
. Той ще бъде с 12 твърди корта и един централен с трибуни за 2500 зрители. Това щяло да позволява да се играят едновременно два мача от университетските първенства.

Зона Team USA. Тя включва 12 хард корта. Тя ще служи на представителите на 17-те географски района на Асоциацията да работят по-лесно и по-успешно по програмата USTA Player Development.

Зона за професионални състезатели и млади надежди. В нея ще има по осем червени и твърди кортове като се предвижда и построяването на шест закрити тенис игрища. Тук ще има и пансион, в който да могат да спят едновременно 32 човека, както и модерен фитнес център.

Зона за деца, семейства и хора, които искат да направят първи стъпки в тениса. В нея ще има 8 маломерни корта и 8 с нормални размери.

В комплекса ще бъде и новата офис сграда на USTA. Не се споменава цената на ултрамодерното съоръжение, нито дали ще бъде пускано в експлоатация поетапно, или ще бъде открито в напълно готов вид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини