Динко Халачев е новият шампион на България!



07-09-2014 12:42 | Станко Димов

Четвъртият поставен Динко Халачев спечели титлата при мъжете на Държавното лично първенство, което се проведе на Националния тенис център.

На финала националът от ТК "Хасково" победи с 6:2, 6:4, 1:0 и отказване Ивайло Трайков от "Черно море-Елит" (Варна). Левичарят Халачев взе сравнително лесно първия сет след два пробива. Той направи брейк и в началото на втория и поведе с 3:1 гейма.

35-годишният Трайков даде всичко от себе си и го върна при 3:3. След това обаче ветеранът поиска лекарска помощ заради проблеми в бедрото. Халачев проби пак, а при 5:3 и сервис на бившия капитан за Купа "Дейвис" стигна до два сетбола. Трайков ги отрази, но в следващия гейм Динко поведе с 40:15 и реализира общо четвъртата си възможност за спечелване на сета след като опитът за лоб на съперника излезе в аут. Халачев проби в първия гейм на третата част, след което Трайков се отказа заради травма.

"Много се радвам, че най-сетне успях да стана шампион на България. Иво е труден и опитен съперник. Смятам, че спечелих благодарение на добрите ми ретури днес", заяви 29-годишният хасковлия преди награждаването.

За титлата Динко Халачев получи купа и чек за 1900 лева, финалистът Ивайло Трайков взе 1100 лева от общия награден фонд на ДЛП от 15 000 лева. Призьорите бяха наградени от президента на БФТ Стефан Цветков и от капитана за Купа "Дейвис" Тодор Енев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини