50 дена до Турнира на шампионките в София



08-09-2014 13:58 | Станко Димов

Точно 50 дена преди началото на третото софийско издание на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките Цветана Пиронкова се завърна в Топ 50 на световната ранглиста, където от днес е №49.

Както е известно първата ракета на България за момента е единствената сигурна участничка в престижното състезание, което ще се проведе от 28 октомври до 2 ноември в зала „Арена Армеец” и е с награден фонд 750 000 долара.

Водачка в класацията Race to Sofia продължава да е втората в ранглистата на WTA Симона Халеп. Но практически няма шанс румънката, която спечели Турнира на шампионките през 2013 година, да дойде пак в София. Халеп, Ли На и Южени Бушар са на първите три места в нашето подреждане, но са сред първите осем в класацията Road to Singapore, което ги задължава да участват на Мастърса в Азия.

Битката за осмото място за Сингапур се води между Ана Иванович и финалистката от Откритото първенство на Съединените щати Каролина Вожняцки. Сръбската тенисистки води със 159 точки. Вожняцки и Иванович имат спечелени турнири от категория „Интернешънъл” този сезон и са съответно четвърта и пета в Race to Sofia. Така че, която от двете бивши номер едно не се класира за Сингапур, е логично да дойде отново в София, ако не предпочете да бъде резерва в заключителния WTA турнир.

Датчанката Вожняцки игра финал на Турнира през 2012 г., когато отстъпи на Надя Петрова. Двукратната шампионка от състезанието Ана Иванович стигна до полуфинал миналата есен в „Арена Армеец”.

На този етап сигурни участнички в Турнира на шампионките изглеждат Доминика Цибулкова (Словакия), Екатерина Макарова (Русия), Андреа Петкович (Германия) и Карла Суарес-Наваро (Испания). И четирите са в Топ 20 на световната ранглиста, а в състезанието за билет за София са съответно шеста, седма, осма и девета.

През септември организаторите от Българската федерация по тенис ще обявят и коя елитна тенисистка ще получи втората „уайлд кард”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини