Мануела Малеева: Всяка крачка напред на Гришо ще е много трудна



09-09-2014 10:41 | Станко Димов

Легендарната българска тенисистка Мануела Малеева бе гост в предаването „Зона спорт” по bTV Action. Малеева, която в момента е съветник по спортните въпроси на временния министър-председател Близнашки сподели, че е много горда с постигнатото от Григор Димитров, който вече няколко месеца е част от Топ 10. Според Малеева от тук нататък всяка стъпка нагоре за Григор ще бъде трудна.

„От известно време всичко го чакаме да покаже истинския си талант. Върху него имаше голямо напрежение в последните 2-3 години, но тази година всичко си дойде на мястото и той успя да пробие. Григор има собствена индивидуалност. Успя да се откъсне от сравнението с Федерер, колкото и хубаво и ласкателно да е то.

Но все пак Григор си е Григор. Сега хората вече го познават като много добър тенисист, един от младото поколение, които един ден могат да бъдат на върха.
Мисля, че той е заобиколен от много добри специалисти и личности, които биха му помогнали да понесе по-лесно напрежението. Надявам се, че ще се справи, когато станеш много добър, в един момент е неизбежно да не се сблъскаш с огромно напрежение. Много е лесно да му се дават съвети от екрана, но на корта е по-трудно.

Самият тенис вече е по-различен. Постижението на Григор е невероятно голямо. Да влезнеш в първите 10 в света е нещо, което малко тенисисти постигат в кариерата си. От тук нататък всяко едно изкачване още напред ще бъде много трудно”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини