Приключи вторият любителски турнир в Созопол



09-09-2014 14:28

През уикенда се проведе вторият за годината любителски турнир в Созопол, който беше част от набиращата все по-голяма популярност верига Weekend tour. Участие в него взеха 32 мъже и 10 жени, които бяха придружени от приятели и роднини.

В първия ден от турнира всеки един от участниците изигра по три мача от груповата фаза. Като фаворити в надпреварата в мъжката схема се очертаха играещите от две години тенис Едиз Батран - "Алигатора" и Красимир Минтов. И двамата спечелиха своите групи и достигнаха до осминафиналите без загуба. Пловдив имаше най-много представители - осем, но само Едуард Ованес успя да преодолее групите след две победи и една загуба.

В започнаха първите двубои от елиминационната фаза. Почти всички срещи предложиха атрактивни отигравания и много обрати. Едиз Батран беше на път да достигне до своя трети пореден финал на турнир от веригата Weekend tour, но на полуфиналите той не успя да се справи с агресивната игра на Стоян Мирев и отстъпи след 4:6 гейма.

Красимир Минтов осъществи впечатляващ обрат на четвъртфиналите. Въпреки че изоставаше с 2:5 гейма той не се предаде и успя, след тайбрек, да надиграе Станислав Георгиев. В крайна сметка той достигна и до последния мач след победа на полуфиналите над Станислав Иванов.

И в тази среща, както и в предишните си мачове, Стоян Мирев наложи високо темпо на игра от самото начало на мача и не допусна да бъде въвлечен в дълги и изморителни разигравания.

При жените за пореден път Стефка Бончева показа страхотна форма и за разлика от Hissar OPEN, където бе категорично надиграна от Мариана Динкова, тук тя нямаше проблеми и погази надеждите на всички свой опонентки. На финала тя победи с 6-1 Ива Дарданова, а с това добави и третата си купа от Weekend Tour 2014.

Следващият турнир от веригата ще се проведе на 20-21 септември в Несебър. Желаещите да участват могат да подадат заявки на сайта Weekendtour.bg.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини