Сьодерлинг се закани: Няма да спра дотук02-06-2010 19:07 | Николай Драгиев

Робин Сьодерлинг се закани, че няма да спира дотук и ще продължи да развива играта си. Въпреки страхотното ниво, което показа срещу Федерер, шведът е на мнение че разликата между добрите и големите играчи, е именно в усъвършенстването във всеки един момент.

 

"Това може би не бе най-добрият мач на турнира. Вече не мисля за него. Миналогодишният ми успех над Надал ми помогна. Но не беше само той. Като цяло направих доста големи победи в последно време. Не мога да правя сравнения дали това е най-добрият ми мач," сподели Робин.

 

Сьодерлинг призна, че има още на къде да се развива. "Това, което показах вчера, бе единственият начин да бия Федерер. Ако не си агресивен и не удряш мощно, не може да биеш такъв играч. Работих много, за да променя играта си. От преди година съм напреднал много с помощта на треньора ми Магнус Норман. Големите играчи са добри, защото нямат слабости. Към това трябва да се стремя и аз," допълни още шведът.

 

"Преди всеки мач си казвам че мога да спечеля. Имам огромна възможност в уменията си. Това е ключът. Иначе има много добри играчи, но това само по себе си не е достатъчно. Трябва да играя страхотно, ако искам да бия Бердих. Той също показва класа в момента," завърши човекът-изненада в Париж.
Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини