Иванович надви Вожняцки за титла №15 в кариерата



21-09-2014 11:41 | Николай Драганов

Световната №10 Ана Иванович триумфира с титлата на силния турнир в Токио след успех с 6:2, 7:6(2) над намиращата се на една позиция по-напред в ранглистата Каролина Вожняцки.

 

Това бе пета победа от седем мача за сръбкинята срещу Вожняцки, а успехът и донесе титла №15 в кариерата и четвърти трофей през 2014 година. Благодарение на този успех Ана ще спечели 470 точки в битката за класиране на финалния турнир в Сингапур, които ще и помогнат да се изкачи до №6 във временната класация на точките само от 2014 година.

 

Днешният двубой започна с пробив в полза на Иванович, но при 2:1 Вожняцки успя да го върне и да изравни. След дълъг пети гейм с две отразени точки за пробив и куп равенства Иванович в крайна сметка успя отново да пробие за 3:2. Това развитие сякаш съкруши напълно Вожняцки, която така и не успя да вземе дори една точка до края на първата част, губейки три поредни гейма на 0.

 

Втората част бе далеч по-оспорвана, като двете финалистки си размениха по два пробива, стигайки до тайбрек. В него Ана Иванович показа по-здрави нерви и след равенство 2:2 с по един разменен пробив успя да запише пет поредни точки, което и гарантира титлата в Токио.

 

За сръбкинята това бе 52-ра победа за сезона, което е личен рекорд за нея, като до този момент най-много пъти тя бе стигала до крайния успех през 2007-ма година - 51 пъти. Четвъртата титла за един сезон също е рекорд, като на два пъти през 2007 и 2008 Иванович имаше по три титли.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини