Надал: Едвам издържам на напрежението



03-06-2010 08:58 | Станко Димов

Рафаел Надал продължава феноменалната си серия на сезона на клей. Световният номер 2 се нуждае от само още две победи, за да завърши без загуба мачовете на червена настилка - нещо, непостигано от друг на тази планета. За тази цел Рафа ще трябва да спечели "Ролан Гарос", което пък ще го върне и на върха в ранглистата. Вчера "Матадора" победи трудно сънародника си Николас Алмагро, като бе два пъти предупреден от главния съдия за бавене на времето преди изпълнение на начален удар.

 

"Ако съм заслужил предупреждението, заслужил съм го", философски отсече Надал.
"Мисля, че по този начин напрежението върху мен се увеличи, то и без това е огромно. Но, това са правилата и аз ги разбирам. Казаха ми, че съм отнемал прекалено много време", разкри испанецът.

 

Относно второто си предупреждение, Рафа е категоричен: "Не го заслужавах. Не искам да бъда наказан с точка или да бавя играта. Определено не мисля, че отнех толкова много време. Просто имах нужда да си оправя лицето".

 

Относно самия мач, Рафа каза: "Започнах ужасно. Удрях топката много лошо и нормално отстъпвах в резултата. Ключово се оказа изравняването ми за 3-3 гейма.
Щастлив съм от начина, по който изиграх двата тайбрека. Бях агресивен и пределно концентриран. Мисля, че във важните моменти от мача играх далеч по-добре, отколкото пред другото време", каза още Надал. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини