Ли На: Не съжалявам, усетих че е време да спра



21-09-2014 15:34

Ли На прие изключително емоционално оттеглянето си от тениса. Тя обяви решението си на специална пресконференция в Пекин. Китайката разкри, че в основата на отказването от любимата игра е била контузия в коляното заради, която претърпя поредица операции.

"Почувствах, че това е най-подходящият момент да се откажа. Не съжалявам. Когато обмислях какво да правя си зададох въпроса дали ще съжалявам и усетих, че взимам най-доброто решение," сподели носителката на две титли от Големия шлем.

"Много доволна съм от тенис кариерата си," категорична е тя. През 2014-а азиатката триумфира на Откритото първенство на Австралия, но след това участва в само седем турнири.

"След операцията през юли положих огромни усилия да се възстановя, надявах се да участвам най-вече в Ухан. Това обаче е четвъртата ми голяма операция, а на моята възраст е още по-трудно.

"Решението е трудно, дори по-тежко от това да играеш мачове в турнир от Големия шлем. Мисля обаче, че това е правилният момент да се сбогувам с всички, защото тялото ми не ми позволява да участвам в срещи на топ равнище," заяви още Ли На.

Тя не крие, че оттук нататък има други амбициозни планове. Бившата номер 2 ще открие своя тенис академия в Китай, тъй като иска да "създаде солидна база за по-добро бъдеще на китайския тенис".

КАРИЕРАТА НА ЛИ В СНИМКИ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини