Подвигът на Дементиева завърши трагично - прати Скиавоне на финал



03-06-2010 16:34 | Николай Драгиев

Италианката Франческа Скиавоне постигна най-големия успех в кариерата си. Тя достигна своя първи финал на турнир от "Големия Шлем". В полуфиналите на "Ролан Гарос" тя стигна до успех, след като нейната опонентка Елена Дементиева се отказа след само 1 изигран сет. 

 

В него Франческа бе малко по-добра и спечели със 7:6. В течение на първия сет двете си разменяха предимството и имаше доста пробиви. В крайна сметка след много равностойна игра двете го докараха до тайбрек. В него по-спокойната от двете Скиавоне се наложи, правейки куп добри отигравания.

 

Шокиращо за публикат и за самата Скиавоне, Дементиева се отказа веднага след края на първата част. По лицето на Олимпийската шампионка бе изписана силна болка, макар тя да не го показваше в по-голяма част от срещата. Самата рускиня направи невероятен подвиг като достигна до тази фаза на "един крак". Разбира се Елена не успя да сдържи и сълзите си след този ужасен завършек на мача за нея.

 

29-годишната Скиавоне пък стана първата италианка от 1954 г. достигнала полуфинал на голям турир. Франческа, която ще попадне в топ 10 на света за първи път следващата седмица, записа пети успех от 11 мача срещу Дементиева.

 

Втората финалистка пък ще бъде определена от битката между Саманта Стосър и Йелена Янкович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини