Бушар и Квитова отново на финал (видео)



26-09-2014 16:11

Южени Бушар и Петра Квитова достигнаха до финала на силния WTA турнир от категорията Premier в Ухан, Китай.

За чехкинята залогът в спора за трофея ще бъде още по-голям, тъй като ако грабне титлата тя ще си осигури предсрочно и участие на заключителния турнир на най-добрите осем в Сингапур в края на годината. Досега сигурни за него са Серина Уилямс, Симона Халеп и Мария Шарапова.

Световната номер 3 победи Елина Свитолина с 6:3, 7:5. "Беше наистина труден мач. Мисля, че показах страхотен тенис," доволна бе Квитова след битката.

До момента Квитова има 13 спечелени и 4 загубени финали на ниво WTA. "Направих чудесна втора половина от сезона. Ако някой ми бе казал в началото на годината, че ще спечеля Уимбълдън и ще се боря за място в Сингапур, нямаше да му повярвам най-вероятно. Ще продължа да работя здраво," коментира Квитова.

В същото време Южени Бушар надви с 6:2, 6:3 бившата номер 1 Каролина Вожняцки. Тя записа впечатляващите 28 печеливши удари, реализира пет пробива и спечели 13 от 14 излизания на мрежата. Канадката ще опита да спечели втора титла в кариерата си.

Досега Квитова и Бушар имат две срещи, които са спечелени от чехкинята. Последната от тях бе във финала на Уимбълдън, който завърши 6:3, 6:0.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини