Надал: Най-трудното отмина, готов съм



27-09-2014 16:06

След три месеца отсъствие от кортовете Рафаел Надал предстои да се завърне в официален турнир. Това той ще стори на състезанието от категорията АТР 500 в Пекин.

Испанецът не е играл от Уимбълдън заради контузия в китката. В китайската столица Рафа е печелил титлата веднъж - през 2005-а година.

"Добре съм. Много по-добре. Възстановяването ми бе малко по-бавно. В началото усещах болки в китката, когато тренирам, но с всеки изминал ден това изчезна. Отново съм в добро състояние да се състезавам," разясни Матадора.

"Винаги съм мотивиран, а и турнирът в Пекин е сред силните. Най-добрите играчи са тук. Винаги давам всичко от себе си. И не само защото се завръщам след травма. Тази част от сезона винаги е трудна за мен, особено сега когато се връщам след такава пауза," заяви Надал.

Рафа ще стартира срещу французина Ришар Гаске. Той води с 13:0 в преките им двубои. Бившият номер 1 ще участва и на двойки заедно с Пабло Андухар като в първи кръг те ще се изправят срещу Томаш Бердих и Джон Иснър.

"Пекин е важен град в моята кариера. Спечелих през 2005-а, миналата година бях финалист и се завърнах като номер 1. Чувствам се добре тук и искам да спечеля турнира. Харесва ми града," каза още испанецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини