Силен финал за сезона на КАИ НТЛ



30-09-2014 13:10 | Станко Димов

На кортовете на СК „Дема“ в два последователни дни (27-28 септември) се изиграха финалите в отделните възрастови групи на КАИ НТЛ. Финали, които трябваше да излъчат носителите на годишните награди на лигата.

Победител при мъжете 18-35 е футболният съдия Георги Тодоров. Той достигна до първият си финал в лигата, и то от финалния мастърс, където победи Антон Цветков от Враца в два сета (4:6, 6:3, 6:1). Преди това Тодоров победи на полуфинал своя колега Таско Тасков.

Пламен Божков е носителят на голямата награда на КАИ НТЛ при мъжете 35+. На финала той победи Антон Костов от Нова Загора в два сета (6:1,7:5). Тодоров и Божков получават две ракети по избор от HEAD.

Победител при мъжете 45+ е Габор Такач. Той победи на финала Николай Маринов в два сета (6:1, 6:3). Иван Запрянов е победител при мъжете 55+, след като на финала той победи Христо Ангелов също в два сета (6:4, 6:4). Такач и Запрянов спечелиха пътуване до Будапеща и участие в турнир от ITF от престижната втора категория.

В най-силната група на лигата – Мастърс групата, Даниел Шопов победи Милен Димитров в три сета (6:2, 1:6, 6:1). Шопов и Димитров изиграха страхотен мач, и изнесоха открит урок по тенис за насъбралата се публика на трибуните на СК „Дема“.

При дамите на финала Елена Андонова победи Антоанета Маркова в два сета (6:2,7:5). Шопов и Андонова ще пътуват до Виена, за да наблюдават турнир по тенис от АТР.

Носителите на годишните награди за „Най-активна тенисистка“ и „Най-прогресиращ тенисист и тенисистка“ спечелиха Елена Андонова, и Найден Жеков и Алекс Георгиева. Наградата на ANDRWES за „Най-активен тенисист“ спечелиха Георги Тилов и Иван Запрянов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини