Джокович: Защо да не повторя серията си?



06-10-2014 22:24

Новак Джокович призна, че стартира "Мастърс 1000" в Шанхай в отлично настроение. Той ще търси трета поредна титла в надпреварата.

Сърбинът изрази надежда да запише серия подобна на миналогодишната, когато спечели последователно в Пекин, Шанхай, Париж и Лондон в заключителната част от сезона.

"Няма как да се справя по-добре от миналия сезон. Надявам се да повторя този успех. Старая се да се концентрирам върху предстоящите задачи, гледам ден за ден и ще видим до къде ще стигна в Шанхай," коментира Новак преди старта на надпреварата.

Наскоро Джокович спечели в Пекин трета поредна титла. "Не изразходвах твърде много сили в Пекин. Успях да спечеля турнира без да загубя сет и в отличен стил срещу топ играч. Няма как това да не повиши увереността ми. Всичко се пол."

Интересното е, че Джокера няма поражение в Китай от 2010-а, когато отстъпи в Шанхай на Роджър Федерер.

"Основната причина да се представям толкова успешно тук е свързана с подкрепата, която получавам в Китай. Имам много почитатели, които ме карат да се чувствам като у дома. Условията за игра също пасват отлично на стила ми," заяви световният номер 1, който ще играе на старта с австриеца Доминик Тийм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини