Тотална доминация



10-10-2014 15:55 | Станко Димов

Шампионът от последните две години Новак Джокович постигна седмата си последователна победа над Давид Ферер и се класира за полуфинал на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай.

Водачът в основната схема регистрира своята 29-а последователна победа на територията на Китай, след като се наложи над втората ракета на Испания с 6:4, 6:2.

В спор за място на финал Джокович ще се изправи срещу победителя от двубоя между Роджър Федерер и Жулиен Бенето.

Джокович се намира в чудесна форма, като миналата седмица спечели за рекорден пети път Открития шампионат на Китай (на финала победи Бердих). От началото на годината той има 52 победи и едва 7 загуби.

В първия сет Ноле осъществи пробив във втория гейм, след което спаси две точки за пробив при 5:4. Той спечели 25 от 33-те точки след начален удар в първата част на мача, която продължи 57 минути.

Ферер, който се бори да се класира за шеста поредна година на финалите на АТР в Лондон, бе пробит на старта на втория сет, също както и при 2:4, след което Джокович затвори мача след час и 35 минути игра.

Давид Ферер остава на девета позиция в годишната ранглиста, на едва 35 точки зад осмия Милош Раонич. Пет позиции все още са вакантни за финалите в Лондон. Към днешна дата тримата сигурни за участие в О2 Арена са Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини