Жил Симон е първият финалист в Шанхай



11-10-2014 13:29 | Станко Димов

Световният №29 Жил Симон за втори път в кариерата си се класира за финал в турнир от „Мастърс 1000” категорията. Това стана факт, след като французинът надви с 6:2, 7:6 (1) Фелисиано Лопес в Шанхай.

Симон загуби спора за трофея на Mutua Madrid Open преди 6 години (падна от Мъри), като по това време турнирът се провеждаше на твърди кортове в зала. Във втория си опит да спечели отличие от „Мастърс 1000” сериите Симон ще срещне победителя от двубоя между Новак Джокович и Роджър Федерер.

С достигането си до финала в Шанхай „Пилето”, както е известен Симон, си гарантира завръщане в Топ 20 на ранглистата (ще бъде №19 от понеделник).  

По пътя към финала 29-годишният Симон се справи с двама от претендентите за място в заключителния за сезона турнир на осемте най-добри в Лондон. Той записа победи над Стан Вавринка (втори кръг) и Томаш Бердих (четвъртфинал).

С победата си днес Симон изравни серията с Лопес на 2:2 успеха в преките двубои. Сблъсъкът между двамата продължи 80 минути, през които французинът демонстрира впечатляваща игра при начален удар, като за целия двубой не позволи на съперника си дори да стигне до точка за пробив.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини