Федерер: Надявам се да остана в игра още няколко години



12-10-2014 23:55

За 13-и път в кариерата си Роджър Федерер е на път да премине границата от 70 победи за даден сезон. Той направи направи важна крачка към това като триумфира в Шанхай и по този начин от понеделник отново ще се изкачи до номер 2 в световната ранглиста.

"През тази година всичко се развива наистина добре. Имаше много положителни моменти. Обикновено забавяш темпото в края на годината, но сега не е така," коментира Федерер след днешната си победа над Жил Симон.

"Най-важното през сезона бе да остана здрав. Много съм доволен, че успях благодарение на здравата работа, която положих. Това се отплати. Чувствам се добре, будя се нормално, а не с болки като миналата година.

"Наслаждавам се на случващото се на корта. Играя по начина, по който искам и се надявах да мога да покажа отново. Всичко си идва на мястото, представям се много постоянно," разкри още той.

Федерер подчертава и изключителното значение на физическата подготовка за успехите в кариерата му. "Не съм получавал крамп от 1999-а. Тогава бях млад и се паникьосах. Горд съм, че никога не съм се отказвал от мач с подобен проблем. Не се случва често да загубя заради физически проблеми. Особено сега в края на кариерата ми знам, че трябва да работя още по-здраво. Бях достатъчно разумен, за да го разбера навреме и да работя, когато е нужно в тази насока. Наистина доволен съм, че се опазих от травми. Надявам се да успея да го сторя още няколко години," пожела си Федерер.

До края на 2014-а Федерер предстои да играе на турнирите в Базел, Париж, а също на финалния "Мастърс" в Лондон и във финала за Купа "Дейвис".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини