Пиронкова – Ковинич 6:2, 6:2 (гейм по гейм)



13-10-2014 13:41 | Станко Димов

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова започна с победа участието си на турнира категорията "Premier" в Москва. Българката победи 101-ата в света Данка Ковинич от Черна гора с 6:2, 6:2.

Във втори кръг тя ще срещне Каролин Гарсия или участващата със специална покана Александра Крунич.

До момента най-доброто постижение на българката в надпреварата е достигането до четвъртфиналите през 2009-а. Тогава тя започна от квалификациите и дори победи в основната схема първата поставена Вера Звонарьова.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ
:

ПЪРВИ СЕТ, Ковинич сервира първа:

1:0 - Гейм на нула за Ковинич. Тя сервира добре, а бе подпомогната и от няколко грешки от форхенд на Пиронкова.

1:1 - Пиронкова започна убедително. Сервира добре, а реализира и първия си завършващ удар от форхенд, за да поведе 40:0. След това обаче допусна две грешки, но в крайна сметка реализира третия геймбол.

1:2 - Много стабилна игра в защита на Пиронкова. Тя игра стабилно и принуди Ковинич да сгреши в поредни разигравания, за да достигне до три поредни точки за пробив. Ковинич спаси първата, но при втората опита къса и сгреши.

1:3 - Трети пореден гейм за българката. Тя играе умно и почти не допуска грешки. В същото време Ковинич не се представя на ниво и бърка основно от форхенд, който е по-силният й удар.

2:3 - Двете си размениха по две разигравания за 30:30. В решителния момент Ковинич пласира блестящ удар от бекхенд по правата и стигна до геймбол, който реализира с първия си ас в мача.

2:4 - Ковинич не спира с непредизвиканите грешки и вече има 12 на сметката си срещу двойно по-малко за Цвети. С лекота пловдивчанката печели подаването си.

2:5 - Втори пробив за Пиронкова. Тя притискаше успешно Ковинич още от ретур и заслужи аванс 40:15. След това реализира още първия си шанс като спечели дълго разиграване, в което се защити по отличен начин и дочака грешка.

2:6 - Пиронкова започна нервно и бързо се озова в ситуация 0:30. След това реализира отличен уинър от форхенд, а Ковинич и помогна с грешка за 30:30. В петата точка Цвети се защити чудесно като успя да прехвърли опонентката, която сгреши удар над глава с цената на сетбол. И той е реализиран след 40 минути игра общо.

ВТОРИ СЕТ
, Ковинич сервира първа:

0:1 - Нервно начало и за двете, които допуснаха много грешки. Пиронкова не успя да направи прецизно воле при 30:30, но след това Ковинич пропусна с двойна грешка геймбола. Състезателката от Черна гора продължи с грешките и Пиронкова започва с пробив.

0:2
- Чудесно сервиране за Пиронкова, която затвърждава пробива и взима решителен аванс.

0:3 - Кризата в представянето на Ковинич продължи. Тя бързо изостана с 15:40 след нейни пропуски. След това обаче пласира блестящ форхенд, а втората опасност предотврати с ас. Пиронкова спечели дълго разиграване и получи трета точка да пробие. И този път се възползва безапелационно.

1:3 - Пиронкова поведе бързо 30:0, но след това допусна две поредни грешки от форхенд. Ковинич се възползва като достигна до точка за пробив. Черногорката обаче избърза в решителния момент и прати бекхенда си в аут. Пиронкова спаси и втора след едно от най-добрите разигравания в мача. Пиронкова допусна двойна грешка и в крайна сметка Ковинич реализира пробив.

1:4 - Слабо представяне на Ковинич, която сервира ужасно и бе далеч от нивото в предишния гейм. Трети пореден гейм в мача.

1:5 - Ковинич продължи да притиска Пиронкова и отново стигна до възможност да пробие. Пиронкова се защити чудесно и я спаси с хубаво излизане на мрежата. В случая на българката помогна и системата "Ястребово око", тъй като съдиите дадоха нейно воле първоначално в аут. Цвети спаси и втора поредна точка с хубава игра в защита и в крайна сметка е само на четири точки от участие във втори кръг.

2:5 - Ковинич остава в мача с убедително спечелен гейм в своя полза.

2:6 - И двете състезателки играха нервно. При 30:30 Пиронкова допусна непредизвикана грешка, но след това бързо спаси точката за пробив. Пиронкова заслужи точка за пробив с много агресивна игра го реализира. Тя достига втори кръг за поредна година в Москва.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини