Бекер иска да остане треньор на Ноле



16-10-2014 03:49

Борис Бекер изрази желанието си да продължи да работи с Новак Джокович. Като главна цел пред тях той определи оставането на сърбина като №1 в ранглистата.

"Отношенията ни са много добри. Натрупахме опит, вярваме един в друг. Харесва ни да работим заедно и искаме да продължим. Това е планът ни," коментира германецът.

Двамата стартираха своето партньорство през януари, след което Ноле триумфира на Уимбълдън и се завърна на върха в световната ранглиста.

"Годината бе успешна, но не е приключила," подчерта още Бекер като визира желанието на Джокович да защити трофеите си на турнирите в Париж и Лондон.

"През следващата година той разбира се иска да спечели "Ролан Гарос", това е една от целите. Но като тенисист имаш много такива, а не само свързани с един турнир. Мисля, че главното е да остане на върха в ранглистата. Да бъдеш №1 значи, че си бил наистина постоянен през цялата година и това включва състезанията от Големия шлем," допълва Бекер.

Сред големите титли на Джокович бяха тези в Рим, Маями, Индиън Уелс, а наскоро и в Пекин. "Щом си №1 искаш да останеш, макар да е много трудно. Това място принадлежи само за един човек. Винаги може да бъде по-добре. Той игра финал на "Ролан Гарос" и спечели Уимбълдън, а това е добро представяне. Сега предизвикателството е да подобри играта си.

"Мисля, че Новак вече се чувства по-комфортно на мрежата и иска да завършва точките по-бързо. А това е важен елемент," разкрива Бекер относно плановете на двамата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини