Откровено с Родик - за мечтания "Уимбълдън"



08-06-2010 14:39 | Станко Димов

Една от мечтите на Анди Родик - да лъсне на корицата на Sports Illustrated, бе на косъм да се сбъдне преди година. Тогава бившият номер 1 в света игра финал на "Уимбълдън", но след епична петсетова драма загуби титлата от Роджър Федерер (; target="_blank">виж видео тук). Все пак в семейство Родик има кой да грее на корицата на спортното списание и това е очарователната съпруга на Анди - Бруклин Декър, чиято сесия по бикини тотално засенчи тенис звездата (; target="_blank">дългокракото изкушение виж тук).

 

"Знам, че щях да съм на корицата ако бях спечелил Уимбълдън. Все пак обаче аз съм най-добрият губещ за всички времена", каза в характерния си стил Анди.

 

Иначе в кариерата си до момента Родик може да се похвали с три финала на "Ол Инглънд Клъб", но и в трите случая сдаде трофея пред Роджър Федерер. Тази седмица Родик започва сезона на трева с участие на "Куинс Клъб", където американецът има 4 титли.

 

Световният номер 7 призна, че ще продължи да преследва мечтата си - титла от "Уимбълдън". "На този етап от кариерата ми отново ще се опитам да спечеля "Уимбълдън". Това е титлата от Големия шлем, която за мен е най-ценна".
"Бях толкова близо 3 пъти до този трофей. Като цяло мисля, че всяка година играя добре на тревна настилка и съм достатъчно силен, за да се поздравя с трофея", убеден е Родик, който преди 7 години в Ню Йорк взе първата си и единствена до момента титла от Шлема - US Open.

 

Няколко дни след драматичната загуба от Федерер на "Уимбълдън", пощальонът на Родик сензационно сподели, че Анди е загубил титлата, понеже не сменял достатъчно често потните си тениски по време на мач. Коментарът на Родик по случая е красноречив: "Не съм виждал пощальона ми от една година. Не знам какво е станало с него, може би е сменил града".

 

Ако не беше Роджър Федерер, Анди можеше вече да е прибрал 3 трофея от "Уимбълдън" в дома си в Остин, Тексас. Родик обаче не мисли, че има комплекс от швейцарския гений.

 
"Подобни теории не ми допадат. Няма място за сметки. Положението е просто - ако искаш да спечелиш титла от Шлема трябва да минеш през Роджър. Или поне това е начинът през последните 7-8 години".


 

"Чувствам се страхотно на турнира "Куинс Клъб". Винаги е приятно да играеш тук, трибуните са пълни, а настилката те подготвя отлично за "Уимбълдън". Да, ако спечелиш този турнир може да започнеш "Уимбълдън" още по-уверен в силите си", каза Родик.

 

"На "Уимбълдъм" има традиции, които трябва да се спазват. Не всеки ги приема и ако си сред тях е трудно да играеш. Да, но аз обичам традициите. Именно затова се чувствам превъзходно на този турнир.
На финала Родик каза няколко думи и за започващото в петък световно първенство по футбол.


 

"Знам, че всички в Англия са много развълнувани от футбола. Аз обаче определено няма да отида в някой бар и да гледам двубоите от Мондиала. Много хора казват, че този спорт се е развил много в САЩ заради Дейвид Бекъм. Аз обаче не съм съгласен. В моята родина има толкова много спортове, че всеки може да си избора какво да гледа и какво да тренира".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини