Симона Халеп: От София до Сингапур



18-10-2014 17:01 | Станко Димов

Преди година Симона Халеп спечели Garanti Koza WTA Турнира на шампионките. След титлата в София тя се изкачи до №11 в световната ранглиста и се надяваше да направи още по-големи неща през 2014 година, коментира официалният сайт на WTA.
 
Едно от нейните мечти беше да се класира за финалите в Сингапул, което Симона успя да осъществи.
 
"Миналата година в София казах на моите родители, че мечтата ми е да играя на големия мастърс турнир. Направих всичко, за да стигна до Сингапур. Исках да играя със седемте най-добри тенисистки в света. Така че за мен е много важно, че успях да се класирам. Малко съм нервна, защото съм на най-големия турнир. Но аз нямам какво да губя", заяви Халеп.
 
След феноменални първи осем месеца на сезона, когато румънката спечели титлите в Доха и Букурещ, стигна първия си финал в Големия шлем на "Ролан Гарос" и се изкачи до №2 в ранглистата, последва намаляване на темпото и Симона не успя да премине четвъртфиналите в последните си пет участия.
 
Халеп стана третата класирала се за WTA Finals след Серина Уилямс и Мария Шарапова. Тя ще бъде третата румънка, която ще играе на заключителния турнир, след своята мениджърка Вирджиния Ружици и Ирина Спърля.
 
При изтегления днес жребий в Сингапур Симона попадна в "червена" група. В нея водачка е Серин Уилямс, а останалите съпернички са Ана Иванович, която победи на полуфинала в София и Южени Бушар.
 
В "бялата" група водачка е Мария Шарапова, а в нея са още Петра Квитова, Агнешка Радванска и Каролина Вожняцки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини