Сьодерлинг ще направи опит да се върне на корта21-10-2014 17:10 | Станко Димов

Робин Сьодерлинг планира завръщане в професионалния тенис през 2015 година. Той изкара три години извън кортовете заради вирусно заболяване, но смята да се завърне с ново отношение към играта.

„Със сигурност ще опитам и се надявам да се получи. Ще започна на тренирам леко. Дано всичко бъде наред", каза шведът. Сьодерлинг е единственият тенисист, който е побеждавал Рафаел Надал на "Ролан Гарос", където достига до финала през 2009 и 2010 година.

Именно след победата над Надал през 2009 година кариерата на шведа тръгва стремглаво нагоре, но през 2011 година той е диагностициран с мононуклеоза и е принуден да си вземе дълга почивка. "През първите шест месеца не можех да направя и десет крачки. Трябваше да почивам на всеки пет метра. Беше ужасно. Това продължи цели шест месеца. Първата година беше много тежка", спомня си шведът.

"Сега обаче вече не чувствам влиянието на заболяването, може би с изключение на моментите, в които започна да тренирам повече. С времето нещата се оправят, но всичко върви много бавно. Лекарите не могат да направят много, защото няма лекарства за тази болест. Опитах всичко. Просто тялото ми трябва да се излекува само", допълни той.

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини