Серина отвърна на удара



23-10-2014 16:15 | Станко Димов

Серина Уилямс записа втора победа в „Червената група” на финалите на WTA в Сингапур. Световната №1 надви с изразителното 6:1, 6:1 Южени Бушар, като двубоят във вечерната сесия продължи едва 59 минути.

Американката показа коренно различна игра в сравнение с вчерашното представяне срещу Симона Халеп, когато спечели едва два гейма. Днес Серина загуби само два гейма и подпечата втората си победа в групата.

Въпреки успеха американката не е сигурна за продължаването си към полуфиналите. Ако в петък Ана Иванович победи Симона Халеп с 2:0 сета, то тогава американката е аут от сметките. Ако Халеп вземе сет, Серина се класира за полуфинал.

От своя страна пък Бушар приключва една феноменална за нея година. Блондинката от Канада спечели първата си титла на ниво WTA, достигна до финал на Уимбълдън и полуфинал на Australian Open и „Ролан Гарос”. В края на сезона Бушар се изкачи до рекордното за нея 5-о място в ранглистата.

Конкретно на финалите в Сингапур красавицата не бе в топ форма. Тя напусна дебютното си участие в турнира без да спечели дори сет, като загуби 36 гейма (при едва 11 спечелени).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини