Димитров – Поспишил 6:2, 6:2 (гейм по гейм)



23-10-2014 21:34 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров надви 44-ия в ранглистата Вашек Поспишил в среща от втори кръг на турнира в зала в Базел с 6:2, 6:2. Така той се класира за четвъртфиналите, където ще срещне легендарния Роджър Федерер.

Димитров тотално доминираше на корта и нямаше никакви проблеми срещу мощния канадец. Българинът осъществи по два пробива във всеки от сетовете, а в същото време не му се наложи да отразява нито една такава възможност при негово подаване.

Двубоят ще започне не преди 21,00 часа в петък. Двамата са играли в официален мач веднъж досега и победата, отново в Базел, бе за местния Маестро.


КОМЕНТАР ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, Поспишил сервира първи:

1:0 - Отличен старт за Поспишил. Той сервира много добре и печели първия гейм в мача.

1:1 - Гришо отговори бързо като без да влиза в дълги разигравания поведе 40:15. Поспишил спечели следващата размяна, а Григор му помогна по-късно с двойна грешка за равенство. Все пак българинът реализира добра комбинация, за да стигне до трети геймбол, който обаче Поспишил спаси с печеливш от форхенд. В крайна сметка с добри сервиси Димитров се спасява.

1:2 - Поспишил допусна две поредни двойни грешки за 15:30. Последва ас на линията за 30:30, но след това канадецът допусна непредизвикана грешка от форхенд и даде възможност за пробив на съперника. В дълго разиграване Поспишил не издържа и губи подаването си.

1:3 - Двойна грешка и добро разиграване от страна на Поспишил му спечелиха аванс 30:15. След това обаче Димитров намери сервиса си и без проблеми обърна, за да затвърди пробива.

2:3 - Нови непредизвикани грешки от ракетата на Поспишил пак го доведоха до момент, в който изостава 15:40. Първата бе спасена с печеливш удар от форхенд, а втората с мощен сервис. Димитров спечели ново хубаво разиграване за трети шанс, но го опропасти с къса топка в мрежата. Поспишил спаси четвърта точка за пробив благодарение на ас. В крайна сметка след пет критични разигравания, Поспишил взима подаването си.

2:4 - Григор отново направи най-атрактивното отиграване в мача. Той прехвърли съперника с удар с гръб към мрежата, по-популярен като "хот-дог" и си спечели овациите на швейцарската публика. Без проблеми българинът печели подаването си.

2:5 - Поспишил е безпомощен в разиграванията и вече търси всяка възможност да излиза на мрежата. Въпреки това той допусна поредица от грешки и Гришо пробива убедително за втори път като ще сервира за сета.

2:6 - Димитров започна с двойна грешка, но след това Поспишил го улесни с поредни непредизвикани грешки в три разигравания. Той приключва първия сет при първата си възможност. Само 34 минути продължи първият сет.

ВТОРИ СЕТ, Поспишил сервира първи:

1:0 - Много позитивно начало за канадеца. С мощни сервиси той поведе 30:0, след което спечели първото по-дълго разиграване. Гейм на нула завършен с ас от втори сервис.

1:1 - Стигна се до равенство до равенство 30:30 след лека грешка на Гришо. След това обаче той намери началния си удар и не срещна повече затруднения.

1:2 - Непредизвиканите грешки от ракетата на Поспишил продължават. При 30:15 в своя полза Гришо спечели отлично разиграване като размина канадеца на мрежата и достигна до поредни шансове за пробив. Ситуацията се повтори, но този път печеливш при мрежата бе Поспишил, който се спаси първоначално. Във второто разиграване обаче Гришо се възползва.

1:3 - Григор допусна някои досадни грешки за 30:30, но в ключовия момент Поспишил му помогна с форхенд в аут. След това нямаше проблеми за българина при геймбола.

2:3 - Гейм на нула за Вашек Поспишил.

2:4
- С лекота Григор Димитров взима подаването си и е все по-близо до бърза победа за място на четвъртфиналите.

2:5
- Поспишил бързо взе аванс 30:0 с добри сервиси. След това допусна една от редките си грешки на мрежата, а пропусна и форхенд без да е затруднен за 30:30. Григор получи възможност да пробие благодарение на двойна грешка. С агресивна игра Поспишил се спаси отново. Канадецът не реализира геймбол заради нова двойна грешка и бе наказан. Той продължи да играе много слабо и закономерно е пробит втори път.

2:6 - Димитров започна нервно и прибърза в първите две разигравания. Въпреки това не се притесни и съумя да изравни за 30:30. Благодарение на отличен сервис достигна и до мачбол, който веднага реализира.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини