Суарес Наваро и Пенета пристигнаха за турнира



26-10-2014 13:06

Испанката Карла Суарес Наваро и Флавия Пенета от Италия пристигнаха в София късно снощи с един и същи полет за участие в WTA Турнира на шампионките.
 
Суарес Наваро спечели в Оейраш първата си титла и така се класира.
 
"Щастлива съм, че съм отново в София. Този турнир е много специален и аз съм поласкана, че съм част от него.Ние сме само осем тенисистки и всяка от нас е спечелила поне по една титла през сезона, така че ще бъде трудно състезание. Идвам от Сингапур, където играх двойки в WTA Finals и вярвам, че ще направи добри мачове в България", заяви Карла Суарес Наваро, която игра финал на турнира в София с награден фонд 100 000 долара през 2010 година.
 
Флавия Пенета получи "уайлд кард" от организаторите и изрази своята благодарност към тях, както и радостта си, че ще може да научи повече за нашата страна.

"Наистина съм щастлива, че съм поканена да играя тук, защото не го очаквах. Надявам се да покажа най-добрия си тенис в София. Знам, че всички сме малко изморени, защото сезонът е много дълъг, но сме в еднакво положение. Аз лично ще се наслаждавам на Турнира на шампионките, на града и на всичко останало.

"Доволна съм от представянето си тази година. На моменти бях на приливи и отливи, но смятам, че това е нормално, защото все пак сезонът започва през януари и завършва през октомври и е невъзможно да поддържаш най-добрата си форма през цялото време. Понякога имаме нужда от почивка и презареждане на батериите, за да се върнем отново на корта.

"Пак повтарям, че съм доволна от целия сезон и съм малко изненадана, че съм толкова напред в световната ранглиста", заяви на летището 15-ата в класацията Пенета, която спечели през март големия турнир в Индиън Уелс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини