Федерер с шанс за №1 при титла в Париж



27-10-2014 17:35

Бившият номер 1 Роджър Федерер може да се завърне на върха в годишната ранглиста след края на "Мастърс 1000" в Париж. Той е с шанс да измести Новак Джокович, ако спечели титлата, а сърбинът не съумее да достигне финал.

Към момента разликата между двамата най-добри в света през 2014-а, е само 490 точки. Интересното е, че швейцарецът е печелил надпреварата в зала "Берси" само веднъж - през 2011-а. Федерер има теоретични шансове да оглави и основната ранглиста, която се базира на резултатите от последните два сезона.

До края на годината остава Ноле и Роджър да участват и на финалния "Мастърс" в Лондон, така че борбата между тях се очертава да бъде ожесточена. Сърбинът ще се опита да приключи на върха за трети сезон от последните четири. Федерер пък може да изравни Пийт Сампрас по този показател. Американецът е финиширал като лидер шест пъти в кариерата си.

"Ще бъде много специално, ако си върна позицията на №1. Затова и всички се състезаваме. Радвам се, че след представянето си през тази година заслужих подобна възможност.

"Сигурен съм, че и Новак е много мотивиран, особено и след като стана баща. Много щастлив съм за него. Интересни седмици ни очакват," заяви Федерер, който в Базел преди дни, грабна 82-а титла в кариерата си.

Кой ще спечели "Мастърс 1000" в Париж - гласувайте тук!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини